У Рівненському районі учням допомагають обрати майбутні професії

У Рівненському районі впродовж 2018-2019 навчального року було проведено ряд профорієнтаційних заходів для школярів, учнівської та студентської молоді.

Для учнів 8-11 класів 44 шкіл Рівненського району проведено 99 заходів. Особливу увагу школярів було зосереджено на обов’язковості проходження профорієнтаційного тестування.

У профорієнтаційних уроках, днях відкритих дверей навчальних закладів та центру зайнятості, інтерактивних заходах для молоді, виїзних акціях центру зайнятості взяли участь 2957 учнів та 267 вчителів.

Протягом навчального року групові та індивідуальні профорієнтаційні консультації надавали і батькам учнів.

Не оминула профорієнтаційна робота і професійно-технічні та вищі навчальні заклади. Протягом навчального року було проведено 15 таких заходів, у яких взяли участь 313 осіб студентської і учнівської молоді та 28 педагогічних працівників.

Не припиняється профорієнтаційна робота і у літній період під час канікул. Заплановані профорієнтаційні заходи у літніх пришкільних таборах, таборах відпочинку, тощо.

«Рівненською районною філією РОЦЗ протягом усього календарного року ведеться активна профорієнтаційна робота з учнівською і студентською молоддю, їх батьками та педагогічними працівниками. Це сприяє формуванню у молодих людей усвідомленого вибору професійної діяльності, побудові професійної кар’єри та володінню навичками коригування власних професійних планів з урахуванням побажань, можливостей та потреб ринку праці», - зазначає Світлана Жовнір, начальник відділу активної підтримки безробітних Рівненської районної філії РОЦЗ.

Служба зайнятості, як єдиний у державі інститут, що займається профорієнтаційною роботою, буде і надалі її продовжувати, аби готувати кадри, що будуть необхідні у майбутньому.

Прес-служба Рівненської РДА

Читайте також