У Рівненському районі за день провели в останню дорогу трьох загиблих Героїв

Сьогодні в Рівненському районі в останню дорогу провели своїх Героїв: Павла Нікітчука зі Здолбунова, Василя Марчука з с.Миротин та Віталія Кучерука з с.Олександрія. Про це повідомили в РДА.

Загиблого в бою за Васильків 26-річного Павла Нікітчука провести в останню путь вийшло все місто Здолбунів. Поминальну колону від лікарні до собору Успіння Пресвятої Богородиці супроводжували люди, які, віддаючи шану Герою, стояли на колінах, а перед труною несли розгорнуте жовто-блакитне полотнище.

"Труну з тілом загиблого Героя на руках несли бойові побратими та друзі. Плач згорьованої матері зливався з плачем жінок, які навколішках стояли понад шляхом поминальної колони. І хоча багато з них, не були навіть знайомими з цим хлопцем, але серце стискалося від жалю за цією молодою людиною, яка не пошкодувала свого життя за кожного з нас", - повідомили в Рівненській РДА.

Провести в останню путь Василя Марчука зібралася теж дуже багато людей. Прощалися з Василем у Миротинській школі, в стінах якої він навчався, де його навчили не лише писати та читати, а й любити Україну. Односельчани говорили, що хлопець навіть сім’ю створити не встиг. Мати сама виховувала його з сестрою і виховала справжнім чоловіком. Приїхали вшанувати Василя і бойові побратими.

Зовсім ще юного, дев’ятнадцятирічного Віталія Кучерука, ховали з почестями, на які заслуговує Герой. Труну загиблого за Київ Віталія супроводжувала величезна кількість людей, військові, Олександрійський зразковий духовий оркестр. Перед труною Героя розгорнули 50-метровий жовто-блакитний прапор, як символ України, за яку віддав життя Віталій Кучерук.

Провести в останню путь Героїв прийшли представники органів місцевого самоврядування та державної влади усіх рівнів.

Щирі співчуття родинам загиблих Героїв! Герої не вмирають!

Читайте також