У Рівнераді прокоментували викриття директора комунального закладу на хабарі

Як повідомила Рівненська обласна прокуратура, за фактом одержання неправомірної вигоди викрито директора одного з комунальних підприємств міста Рівного. Як повідомила Рівненська обласна прокуратура, викрити посадовця-зловмисника вдалося, завдяки активній співпраці правоохоронців з керівництвом Рівненської міської ради.

Виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зауважує, це лише перші кроки на шляху до очищення міських установ від нечистих на руку чиновників і посадовців.

“Я радий, що наша спільна робота з правоохоронними органами, зокрема з представниками обласної прокуратури, в питанні очищення міста від корупції, дала перші результати, ми плануємо надалі тільки посилювати таку співпрацю з правоохоронцями і виявляти тих, хто замішаний в різного роду корупційних діяннях. Всі посадовці, керівники управлінь департаментів, комунальних підприємств і комунальних закладів міста мають розуміти, що в разі виявлення їх незаконної чи корупційної діяльності їх ніщо не врятує від покарання, ніщо і ніхто не врятує. Це лише перші кроки на шляху до реформи роботи комунальних підприємств міста, які мають працювати прозоро і ефективно”, - каже виконувач обов'язків міського голови Віктор Шакирзян.

Крім того, Віктор Шакирзян зауважує, що місто продовжуватиме практику проведення в закладах міста внутрішнього і зовнішнього фінансового аудиту, аби виявляти факти неефективного чи злочинного використання бюджетних коштів.

“Це була наша ініціатива, започаткувати таку практику, проводити внутрішній аудит того, як функціонує те чи інше наше комунальне підприємство чи заклад. Маємо чітко усвідомлювати, наскільки ефективно витрачаються кошти платників податків і вживати відповідних дій. Зараз, коли ми намагаємось акумулювати максимум коштів на підтримку Збройних Сил України, ми не можемо допустити, аби кошти витрачались бездумно і тим більше, не можемо допускати корупції збоку чиновників і посадовців. Зібрані в результаті аудиту матеріали в разі виявлення порушень будемо тут же передавати правоохоронним органам. Тому, вкотре попереджаю керівників всіх рівнів - закривати очі на виявлені махінації ніхто не буде», - зауважив виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

За неофіційною інформацією йдеться про керівника КП “Трест зеленого господарства”. В прокуратурі повідомляють, що посадовця затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі, вирішується питання повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте також