У Рівному - скандал через нові "Дастери" для сервісного центру: що каже голова бюджетної комісії

У Рівному нещодавно представили два автомобілі "Рено Дастер" 2023 року випуску, які за бюджетні кошти придбали для Сервісного центру МВС. Через дану закупівлю у мережі розгорілися суперечки - частина користувачів обурилась через те, що під час війни та критичної потреби транспорту на фронті місто придбало нові машини для Сервісного центру МВС.

Зокрема, популярності набрав коментар колишньої заступниці міського голови Рівного Марини Кузмічової:

Дану ситуацію прокоментував депутат Рівнеради, голова бюджетної комісії Роман Яворський та назвав Марину Кузмічову "популісткою, що рубає курку, яка несе золоте яйце".

За словами пана Яворського, з серпня 2023 року стартував пілотний проєкт із забезпечення прозорих іспитів у Сервісних центрах МВС. Рівненська область теж потрапила до цього проекту (м. Рівне та м. Сарни). За умовою прозорих іспитів авто має бути обладнане 4 камерами.

Як повідомили у сервісному центрі МВС, у них було 5 автомобілів для іспитів, серед яких - два ТЗ були оснащені 4 камерами. Однак, цих авто було недостатньо, тому сервісний центр попросив субвенцію у Рівненської міської ради на купівлю ще 2 автівок.

"Для вирішення проблеми Рівне інвестувало кошти в придбання двох автомобілів RENAULT DUSTER 2023 року випуску. За автомобілі було заплачено 1.6 млн. грн. Їх передали Сервісному центру МВС у м.Рівне. Ця інвестиція окупилася для Рівного за 1 місяць.

Роз’ясню детальніше.

В січні 2024 року міський бюджет вже отримав від Сервісного центру податку від адміністративних послуг на 2.5 млн грн, ПДФО - на 256 тис. грн. Тому що не лише рівняни користуються послугами Центру, а й жителі ближніх районів. За один місяць Рівне повернуло податками вкладену суму в автомобілі.

За 2023 рік в міський бюджет надійшло податків від Сервісного центру на 9 млн 740 тис. грн. ПДФО - 3млн 260 тис.грн. За моїми прогнозами, у 2024 році ця сума складе близько 40 млн грн", - коментує Роман Яворський.

Читайте також