У Рівному - скандал навколо зрізання лип на Київській: Третяк прокоментував ситуацію

У Рівному виник скандал навколо зрізаних біля нового бізнес-центру лип на вулиці Київській. Чимало містян обурились ліквідацією дерев. 

Як стало відомо дозвіл на зрізання дерев видав директор департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима. Зокрема зазначається, що такий наказ видала Рівненська районна військова адміністрація. У документі зазначається, що 18 лип визнані аварійними, деревину після їх знесення використають на "будівництво фортифікаційних споруд". 

Як виявилось, дозвіл на зрізання дерев отримала фірма "Квітковий бульвар". Вона ж мала і оплатити відновну вартість зелених насаджень  у сумі понад 18 тисяч гривень. 

Серед засновників ціє компанії - АТ корпоративний фонд "Стоградінвест", Валерій Сидорчук, а бенефіціаром є міський депутат Олександр Іванов. 

Як повідомляє міський голова Рівного Олександр Третяк, зрізання дерев погодила відповідна комісія. 

Також, за його словами, є гарантійний лист від інвестора-забудовника висадити нові дерева на території міста, щоб заміна зелених насаджень була рівнозначна. Із забудовника взяли зобов'язання висадити нові дерева за його кошт. 

- Питання зрізання зелених насаджень є для нашого міста досить непростим, подекуди навіть болючим. Хтось вважає, що вони повинні, так би мовити, «помирати» своєю «смертю», оскільки у місті їх не так вже й багато. Інші вбачають у деревах, особливо старих, реальну небезпеку для життя та здоров'я людей.

Видалення або зрізання дерев у місті мусить відбуватися. Бо часто вони заважають лініям електропроводів, житловим будовам і, головним чином, життю перехожих, - написав Третяк. 

Читайте також