У Рівному активісти збирають 100 тисяч гривень на висадку дерев

Рівне Вечірнє

Вже цієї весни у Рівному громадські активісти команди “Сад історій” проведуть акцію "ВиСАДка.Рівне".

Зокремаоголосили збір 100 тис.гривень на висадку дерев у Рівному. Долучитися до збору коштів може кожен. Для цього слід перерахувати суму на власний розсуд на рахунок (можна в т.ч. через Приват24) за призначенням: безповоротна фінансова допомога на висадку дерев в Рівному.

Реквізити:

Громадська організація “Зелена Альтернатива”, ЄДРПОУ: 40135381, п/р: 26009054714263 в Приватбанк, МФО: 333391

Чому саме 30 дерев?

Кожного року з допомогою бізнесу, грантових коштів та внесків рівнян активісти висаджують в середньому 30 дерев в паркових зонах. Восени вони реалізували перший демонстраційний проект озеленення на вулиці Петлюри навпроти Будинку вчених - посадили платан та ряд кущів.

Оскільки в нашому місті не вистачає озеленення вздовж вулиць, а це - і комфорт, і здоров'я мешканців, бо саме вулицями кожен з нас пересувається найчастіше, волонтери знову запланували весняну висадку 30 якісних саджанців (з комом) саме на вулицях Рівного. Спільнокоштом 30 дерев - це їхня мінімальна межа цього року.

Чому 100 тис грн?

На висадку 30 дерев знадобиться 100 000 грн. Вартість висадки дерева включає міцний саджанець (2-3 тис.грн.) з комом, надійну опору (400 грн), гумус - кількість залежить від якості грунту на місці висадки, інші необхідні витрати (спецтехніка, агроволокно, дренаж, перевезення тощо).

Які саме дерева?

Обирають якісні саджанці за європейськими стандартами розмірів для вуличної посадки. Це фактично молоді дерева-крупноміри, які одразу після висадки змінять на краще простір навколо, а протягом 2-3 років стануть повноцінними захисниками міського довкілля.

ЯкПро успіхи зі збору коштів та результати реалізованих проектів озеленення прозвітують вкінці травня та опублікують таблицю надходжень та витрат, а також інформуватимуть в процесі спільнокошту та висадок на сторінці “Саду історій” у Фейсбуці та сайті організації.

Читайте також