У Рівному банда викрала понад 50 мопедів

У Рівному затримали п’ятьох зловмисників, які викрадали мопеди. 

Про це повідомляють у пресслужбі поліції області. 

Як зазначається, до поліції вчора близько 5 ранку повідомив 60-річний рівнянин, що він побачив, як невідомі чоловіки завантажують у бус викрадені з території підприємства його скутери. Заявник у цей час переслідував транспортний засіб по вулиці Степана Бандери. 

Патрульні поліцейські оперативно виявили схожий за орієнтуванням бус на території АЗС. Однак, чоловіки запевняли, що всі вісім скутерів купили. Втім, з метою з’ясування обставин на місце події викликали слідчо-оперативну групу. Співробітники кримінальної поліції з’ясували, що транспорт крадений, тож слідчі вилучили його. 

Зловмисниками виявились п’ятеро жителів Рівненського району віком від 27-ми до 36-ти років. Вони зізнались, що за отриманою інформацією спершу придивлялись до об’єкта, а наприкінці вересня почали красти: спочатку запчастини, а потому — і самі двоколісні. 

До початку комендантської години проникали на територію, вивозили товар та ховали його в кущі. Пакували у бус вранці, по завершенню часових обмежень. 

Крадене доставляли у складське приміщення, яке орендував один із групи. Там під час обшуку поліцейські виявили 49 мопедів, п’ять з яких – в розібраному стані.

У цілому зловмисники встигли викрасти понад 50 двоколісних.

Усіх п’ятьох слідчі затримали у порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5  до 8 років.