У Рівному бізнесменів АПК вчили залучати гроші (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

У фермерському господарстві «Пятигірське» на Здолбунівщині збираються побудувати доїльну залу. Окрім власних коштів, планують залучити й державні. Яким чином це зробити, представники господарства вивчали спільно з іншими сільгоспвиробниками під час семінару у Рівному.

Основна мета такого тренінгу – це поінформувати усіх бізнесменів сільського господарства про кошти, які цьогоріч виділені на підтримку АПК, та механізми їх залучення.

А це рекордні 6,3 мільярди гривень, частина з яких надійде на Рівненщину.

Гроші можна використати на підтримку тваринництва, зокрема будівництво нових ферм та комплексів, розвиток фермерських господарств, здешевлення сільськогосподарської техніки,  на садівництво та виноградарство, компенсацію відсотків за кредитами.

Окрім того в обласному бюджеті у 2018 році на фермерські господарства передбачено 1,4 мільйони гривень.

«Сільгоспвиробники активно цікавляться фінансовою підтримкою АПК. Кабінет Міністрів України вже розробив порядки використання коштів. І хоча механізми не складні та не потребують великих зусиль, усі їх етапи наш департамент детально роз’яснюватиме людям. З цією метою проводитимуться семінари й індивідуальні зустрічі», - зауважила директорка департаменту агропромислового комплексу Рівненської ОДА Надія Переходько.

На переконання директорки, це необхідно. Адже чим якісніше підготуються сільські бізнесмени, тим швидше їхні господарства отримають кошти. Нагадаємо, торік аграрії та фермери Рівненщини додатково одержали 4,5 мільйони гривень. Це були гроші, які не змогли використати інші області.

Читайте також