У Рівному "Brevis" зіграє різдвяні хіти

Хто з вас чув різдвяну музику Геннадія Фіськова? Це не традиційні колядки, а справжні хіти. У його симфонічному оркестрі «Бревіс» Вівальді звучить у блюзі, «Голубий Дунай» - в латинусі. На екрані падають сніжинки, і грає музика так, як у бокалах шампанське. За один вечір можна відчути ноти засніженого Нью-Йорку Сінатри, розкішного Відня Штрауса, і зоряні містерії української ночі Лентовича.

Перед Різдвом завжди пригадуємо яскраві життєві моменти. Геннадій Фіськов згадує як у 10 років колядував із вертепом у селі. Тоді у нього був маленький акордеон, у його ровесників – флейта і бубни. Зараз у Фіськова – цілий симфонічний оркестр «Бревіс»! І грає оркестр не тільки традиційні колядки, а й європейські різдвяні хіти, Вівальді - у блюзі, «Голубий Дунай» Штрауса - в латинусі.

- Здається, Штраус… Мають бути вечірні сукні, декольте, бал, - а у нас не вальс, а латинус, - каже керівник симфонічного оркестру «Бревіс» міського палацу культури Геннадій Фіськов. – Ми можемо зіграти і колядку в латинусі, Вівальді - у блюзі. Узагалі я хотів би, аби у нас Різдво було 25 грудня, щоб долучитися до більшості, а не до меншості. На концерті, 25 грудня, ми гратимемо європейські різдвяні хіти і традиційні українські колядки. Не сцені падатимуть сніжинки… У нас було багато новорічних концертів, особливо у Польщі. Цього року ми хочемо на Різдво - 25 грудня - створити різдвяну казку в Рівному, щоб напередодні Нового року усі зробили перезагрузку і розпочали з радістю 2020-й. Бажаю рівнянам фанатіти від тієї справи, яку вони роблять, як ми фанатіємо від музики! І навіть якщо плюнули у спину, підіймати голову і йти далі

Читайте також