У Рівному чоловіка, який вбив свого односельчанина, взяли під варту прямо в залі суду (ФОТО)

фото ілюстративне

У квітні цього року на Рівненщині у селі Тріскіні Сарненського району поблизу магазину було знайдено мертвим  42-річного місцевого жителя з наявними ознаками тілесних ушкоджень. Як вже потім з'ясували правоохоронці, декілька молодих людей у той день там розпивали спиртні напої, серед яких був і підозрюваний у вбивстві 29-річний чоловік. За результатами судмедекспертизи, чоловіка вбили, завдавши йому удар тупим круглим предметом.

Молодикові повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Його взяли під варту. 

До слова, під час оголошення йому підозри, чоловік зізнався у вчиненні цього особливо тяжкого злочину, а під час слідчого експерименту не тільки розказав, а й навіть показав, як саме вбивав односельчанина. Скоїв він це, за його словами, через бажання помститися. Втім, нині ж підозрюваний категорично заперечує свою причетність до вбивства.

Слідчі органу досудового розслідування за погодженням із Сарненською місцевою прокуратурою були звернулися у районний суд з клопотанням про продовження йому строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте суд, який відбувся 7 червня, відмовив у задоволенні вказаного клопотання, призначивши підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Втім, Сарненська місцева прокуратура не погодилась із таким судовим рішенням та подала апеляцію на цю ухвалу суду з проханням її скасувати, а натомість обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у Рівненському слідчому ізоляторі строком на 60 діб без визначення розміру застави. 

Апеляційний суд Рівненської області у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ заслухав доводи прокурорів, захисника підозрюваного та самого підозрюваного, а також представника потерпілих. Так, суд таки вирішив скасувати ухвалу щодо домашнього арешту.

Таким чином, апеляційна скарга прокурора була задоволена частково, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою не на 60 діб, як цього вимагав прокурор, а лише до 9 липня 2018 року без визначення розміру застави.

Відтак, підозрюваного в умисному вбивстві односельчанина взяли під варту одразу в залі суду.

Читайте також