У Рівному дітей, які не мають щеплення від кору, можуть перевести на індивідуальну форму навчання

фото ілюстративне

Кількість хворих на кір на Рівненщини стрімко зростає. Лише за січень у Рівному зареєстровано 282 хворих, в області - 1112. Відтак, Рівненська область лідирує за показниками захворюваності на кір по Україні.

Аби вберегти себе від кору, лікарі радять робити щеплення. Вакцинацію від кору проводять у перший рік народження. У 6 років дитина повинна пройти ревакцинацію, тобто зробити щеплення повторно. Як повідомив начальник управління охорони здоров'я Віктор Іськів, нині у Рівному близько 600 дітей не вакциновані у перший рік народження та ще близько 3000 тисяч не пройшли ревакцинацію. Саме ці діти знаходяться у групі ризику. Батьки щеплених дітей заявляють класним керівникам про небажання навчатися разом із тими, хто не вакцинувався.

В управлінні освіти вже почали говорити про переведення нещеплених дітей на індивідуальну форму навчання.

"Для того, щоб забезпечити право дітей на освіту, треба щоб ці діти були здорові. Досить потужна була проведена робота управлінням освіти та управлінням охорони здоров'я для того, щоб роз'яснити батькам важливість щеплення. Для того, аби дитина була в організованому колективі, вона має бути щеплена. Ми батькам кажемо, якщо вони надалі будуть заперечувати робити дітям щеплення, то ми будемо змушені перевести на індивідуальну форму навчання. Ми будемо надавати певну кількість часу - це 7 днів. Якщо дитина не має протипоказань, то вона за ці 7 днів має бути щеплена", - розповіла заступниця начальника управління освіти Катерина Сичик.

За словами завідувача відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр» Віктора Мороза, згідно законодавства, людині, яка без поважної причини не отримала профілактичне щеплення, відвідувати організований колектив не дозволяється.

 

Читайте також