У Рівному добровольцям тероборони даватимуть по 10 тисяч гривень

Ілюстративне фото

У Рівному триває набір до бригад територіальної оборони. У міській раді 3 лютого відбулась нарада, на якій обговорювали питання створення бригад тероборони та аспектів реєстрації добровольців.

Зокрема, міський голова Рівного Олександр Третяк наголосив на тому, що усі охочі захищати вітчизну та рідне місто мають звертатися до центру комплектування.

"Місто Рівне має чимало хороших та ініціативних людей, які готові ставати на захист вітчизни. Тому, було дуже багато питань – а як щодо формування підрозділів територіальної оборони у нашому місті, який алгоритм дій. Навіть у мережі Інтернет певні люди хотіли формувати свої якісь добровольчі об`єднання та організовувати який місцевий спротив. Вкрай важливо розуміти – у місті Рівному є міський територіальний центр комплектування, або ж колишні військомати", - пояснив пан Третяк.

За словами мера, виключно там формують і резерви, і добровольців.

"Наголошуємо, що ніяких самовільних об`єднань та формувань – не дай Боже зі зброєю – бути не може. Про це не може бути і мови", - додав очільник міста.

Керівник міського центру комплектування підполковник Олександр Ярмошевич наголосив, що комплектування підрозділів тероборони є пріоритетним завданням і здійснюється планово.

"Усі бажаючі кандидати, які хочуть проходити військову службу в підрозділах територіальної оборони як міста Рівного , так і бригади тероборони, звертаються до Рівненського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки за вулицею Грабник,2. Там фахівці оргназовують з ними роботу", - зазначив військовий комісар.

Вимоги до кандидатів:

  • придатність за станом здоров`я,
  • відсутність судимостей,
  • відсутність наркотичних та алкогольних залежностей.

В подальшому кандидати проходять вивчення, психологічний відбір, співбесіду з тим чи іншим командиром підрозділу, в якому бажає проходити військову службу громадянин. Відбувається оформлення визначеного пакету документів, направлення документів для подальшого проходження служби. Вирішується - чи приймати кандидата на службу за контрактом.

Крім того, Третяк повідомив, що усі громадяни, які підпишуть зі Збройними Силами України свій первинний контракт – отримають 10 тисяч гривень фінансової підтримки. Наразі вже 30 рівнян отримали таку мотивацію від міста.

Читайте також