У Рівному досі шукають винуватців смерті маленького хлопчика (ВІДЕО)

https://rv.suspilne.media

Вже більше півроку поліція з`ясовує усі обставини смерті семирічного хлопчика, пише Суспільне.

Нагадаємо, 16 серпня минулого року у Рівному в дворі будинку на Київській, 12-А, школяр загинув від ураження струмом. Дитина, бавлячись, вилізла на паркан та вхопилася за дріт з пошкодженою ізоляцією.

На фото Христина Сеник

– Я не знаю, чи там було два метри, він висів. За схемою, по документах, такого не мало б бути, – каже мама загиблого хлопчика Христина Сеник. – Зараз він висить, його ніхто не забрав, там так само кріплення правильного немає. Так само, він з часом натянеться, в дворі багато дітей, вони стануть на паркан, потянуть і знову хтось постраждає.

Тоді кабель був під напругою 380 вольт. Про те, що він має пошкодження, пояснює речниця "Рівнеобленерго" Алла Ліхачова, ніхто не повідомив.


 На фото Алла Ліхачова

–Жодного повідомлення про те, що там пошкоджена електромережа, до "Рівнеобленерго" не надходило, – зазначає Алла Ліхачова. – Якби таке повідомлення було, звісно, що найперше було б знеструмлено цю мережу і в подальшому було б ліквідовано. 

У "Рівнеобленерго" кажуть, що за електрокабель відповідає власник сусіднього стоматологічного кабінету, який і провів мережу від трансформаторної підстанції. Стоматологія зараз не працює, розповів її власник Василь Лазарчук.

На фото Василь Лазарчук

 Ввечері перед тим я проходив і все було нормально, я ще тут робив обхід, дивився, що траву треба покосити, – розповідає Василь Лазарчук. – Природньо, що цей кабель проходить до мене, але ж ви бачите – він проходить над сусідньою фірмою. Була там здерта ізоляція. І вже після того, як я поспілкувався з поліцією, стало зрозуміло, що хтось її здер, і такий випадок стався. 

Мешканка сусіднього будинку Надія Василенко того ранку бачила, як двором проїхав вантажний автомобіль.

На фото Надія Василенко

– Тут ремонт був гаражів і їхала машина така велика, і зачепила той дріт, – каже Надія Василенко. – Він зранку виїжджав, в мене з балкону все видно було. Тільки я вважаю, що це ця машина зачепила цей провід і він опустився нижче. А діти бігали, хіба ж вони дивляться на той дріт.


Поліція півроку тому відкрила кримінальне провадження за статею "умисне вбивство малолітньої дитини". Мама загиблого хлопчика вважає, що слідство затягується. А її адвокатка Вікторія Бласик планує ініціювати у цій справі проведення додаткових експертиз.

– Я вважаю, що дитина загинула не від того, що автомобіль зачепив цей провід, а в результаті того, що були порушені будівельні норми під час прокладання цього кабелю, – зауважуєВікторія Бласик. – Якби кабель був закріплений належним чином, то машина би просто не зірвала б його. Я буду ініціювати проведення слідчих дій, щоб з’ясувати все ж таки, хто здійснював ці роботи, постановлення того підключенння цієї нежитлової будівлі.

На фото Марія Юстицька

– Поліцейські зараз опитують свідків, очевидців, усіх мешканців, аби встановити точний час пошкодження кабелю. У рамках кримінального провадження також з’ясовуються обставини пошкодження, – зазначає прес-офіцерка Нацполіції області Марія Юстицька. – Наразі працівники поліції звертаються до всіх громадян, якщо хтось володіє якоюсь інформацією щодо вчиненого злочину, повідомляти до поліції.

 

Читайте також