У Рівному фірма-забудовник не хотіла сплатити місту чималої суми коштів

фото ілюстративне

У Рівному фірма-забудовник порушила закон у сфері містобудівної діяльності і не сплатив обов'язкового грошового внеску до бюджету міста Рівного на створення та розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста, що передбачено ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Відтак, як встановила Рівненська місцева прокуратура, перед введенням в експлуатацію новобудови фірма-забудовник порушила вимоги містобудівного законодавства і не уклала з Рівненською міською радою договір про пайову участь у розвитку інфраструктури і не сплатила пайовий внесок до міської казни. Через це бюджет Рівного втратив майже 150 тис. грн.

У зв’язку з цим, прокуратура в інтересах Рівненської міської ради та громади подала позов до Господарського суду Рівненської області про стягнення із підприємства-забудовника збитків у формі упущеної вигоди на зазначену вище суму. Відтак, у суді цей позов повністю задовольнили.

Тож тепер забудовнику таки доведеться сплатити 150 тис. грн на користь міста задля розвитку у ньому інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури.

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також