У Рівному голови ОТГ та чиновники обговорили децентралізацію

У Рівненській ОДА відбулася регіональна платформа, на яку були запрошені голови ОТГ та міст обласного значення. Зокрема говорили про законодавче забезпечення реформи децентралізації державного управління та бюджетну політику 2018 – 2019 років та виконання бюджетів органами місцевого самоврядування 2018 року та особливості формування бюджету 2019 року.

Така платформа у Рівненській області проводиться вшосте.

"Ця зустріч приносить нам багато користі. Ми пам'ятаємо, як минулого року завдяки нашому зверненню були суттєві зміни на користь органів місцевого самоврядування щодо бюджету. Зараз ми знаємо, що бюджет прийнятий в першому читанні. Плануємо сьогодні провести підсумки цього року, що стосується децентралізації і бюджету, і розповісти про плани на наступний рік," - зазначила виконавчий директор РРВ Асоціації міст України Тетяна Грещук.

Відтак, нардеп Олександр Дехтярчук розповів про бюджетну підтримку впровадження реформи децентралізації влади. Серед пропозицій до держбюджету: 4,5 млрд грн на фінансування розвитку інфраструктури ОТГ, перехід на прямі міжбюджетні відносини всіх новостворених громад, де у 2018 році відбулися вибори, забезпечення диференційованого підходу щодо освітньої субвенції з урахуванням приєднання територіальних громад сіл та селищ до міст обласного значення.

Нагадаємо, сьогодні на Рівненщині вже створено 34 ОТГ, що займають третину області. 

Читайте також