У Рівному готуються до паводків

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

У Рівному синоптики прогнозують підвищення температури повітря. У зв'язку із цим існує ризик паводків через велику кількість снігу. 

Міський голова Рівного Олександр Третяк прокоментував, як влада готується до підтоплень.

"На комісії ТЕБ і НС було обговорено питання підготовки до паводків. Оскільки ми маємо аномальну кількість снігу, яка впала на наше місто, ми у величезних розмірах щодня його вивозимо. Але сніг все одно залишається у місті. Ми вже готуємось до потенційно небезпечних паводків. Було прийнято рішення про те, що Управління житлово-комунального господарства, управляючі компаніями та голови ОСББ мають організувати контроль щодо запобігання підтоплень, підвалів, приміщень багатоповерхівок, завчасно подбати про викачку води, забезпечити мотопомпами та відкачувальними насосами, створити необхідний запас мішків з піском. Також доручено організувати необхідні роботи на гідроспорудах річки Устя з метою очищення їх від затору льоду", - зазначив пан Третяк.

Крім того, на комісії ТЕБ і НС було доручено Управлінню ЖКГ здійснити заходи щодо забезпечення безперебійної роботи систем зливової каналізації, своєчасне їх очищення, тощо. 

Також КП "Рівненська міське ШЕУ" зобов'язане здійснити перевірку засобів для відкачування води, перевірити аварійні ділянки, які виникають у паводковий період та усунути причини, що можуть перешкоджати відводу води. 

КП "Трест зеленого господарства" зобов'язали привести у готовністю шлюз-регулятор на вулиці Небесної Сотні та здійснити ревізію старих дерев, які при тало-дощових паводках можуть створити аварійні ситуації. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Користь для врожаю і підтоплення: до чого призведе танення снігів на Рівненщині.

Читайте також