У Рівному гуділи сирени (ФОТО)

31 жовтня, з метою оперативного реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду, які можуть виникнути на об’єктах життєзабезпечення обласного центру, за ініціативи управління надзвичайних ситуацій рівненського міськвиконкому та за підтримки міськрайонного управління ГУ ДСНС у Рівненській області було проведено планові навчання на території котельні по вулиці Князя Володимира 75-Б, яка є структурним підрозділом ТОВ «Рівнетеплоенерго».

За тактичним задумом, внаслідок розгерметизації з’єднання газової труби, стався вибух газоповітряної суміші із послідуючим горінням. Під час вибуху було пошкоджено котел, зруйновано частину стіни, пошкоджено перекриття будівлі. У приміщенні котельні травмовано 2 людей.

На місце виникнення надзвичайної події за сигналом «Тривога» прибули всі оперативні служби цивільного захисту міста Рівного.

Співробітники ДСНС, негайно провели оперативне розгортання та приступили до ліквідації пожежі. Тим часом, інше відділення рятувальників в апаратах захисту органів дихання кинулись на порятунок умовних потерпілих.

Майже півгодини знадобилось екстреним службам щоб ліквідувати умовну надзвичайну подію.

По завершенню практичної частини навчань, рятувальники провели перевірку протипожежного водопостачання, що розташовані на території установи, а також додаткові інструктажі з обслуговуючим персоналом.

Крім того, медики практично показали як надавати першу домедичну допомогу.

Загалом у навчанні прийняли участь понад 80 працівників служб цивільного захисту та були задіяні 12 одиниць спецтехніки.

За словами начальника управління надзвичайних ситуацій міськвиконкому Руслана Демурова, такі навчання дають змогу оперативно реагувати всім службам на виникнення  можливих надзвичайних ситуацій, пожеж та подій в багатотисячному місті. До того ж, подібні навчання незабаром буде проведено на одному із найбільших об’єктів Рівного з масовим перебуванням людей у якому тільки обслуговуючого персоналу понад 200 чоловік, а потік відвідувачів понад 800 громадян.   

Читайте також