У Рівному іноземці навчали підприємництву

Міжнародні стандарти сприятимуть якісно новій підготовці майбутніх українських підприємців

У рамках Проекту Міжнародної організації праці (МОП) «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» спільно з Державною службою зайнятості України та за підтримки Уряду Данії  відбувся тренінг за програмою «Розпочни й і вдосконалюй свій бізнес» (РВСБ). Впродовж тижня педагоги11-ти центрів професійно-технічної освіти ДСЗ активно обговорювали питання підприємництва у якісно новому форматі.

Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на тренінгу представляли старший майстер Віктор Красовський та викладач бізнес-планування та маркетингової стратегії Андрій  Подлевський.

Програма «РВСБ»спрямована на запуск і подальше вдосконалення малого та середнього підприємництва, які слугують інструментомзбільшення кількості якісних робочих місць для жінок і чоловіків, зокрема, в країнах з ринком, що формується. «РВСБ» використовується у більш, ніж 100 країнах і є однією з найбільших у світі програм у цій галузі. Вона  складається із чотирьох взаємопов’язаних навчальних курсів: «Генеруй бізнес-ідею», «Розпочни свій бізнес», «Вдосконалюй свій бізнес» і «Розвивай свій бізнес». Для викладачів системи профтехосвіти ДСЗ було запропоновано навчання за першими двома модулями.

За словами Віктора Красовського, це була унікальна можливість отримати нові знання та навики щодо методик проведення занять майбутніх підприємців, перейняти цінний  досвід провідних світових практиків, зокрема, методологію Міжнародної організації праці у організації та проведенні підготовки підприємців-початківців. Старший майстер поділився, що набуті знання будуть застосовані у навчальних програмах  Рівненського ЦПТО для подальшої генерації бізнес-ідей слухачів та ведення діяльності майбутніми підприємцями.

Представники навчального закладу подякували тренерам проекту AisuluMeimankanovaта Azad Rahimov за ефективне проведення тренінгів, національному координатору проектуТетяні Міненкоза організацію заходу та усім колегам – за новий досвід та практичні напрацювання у цій сфері.

Успішноговпровадження та активного розвитку проекту! Він дозволить розпочати власну справу великій кількості українців та сприятиме створенню нових робочих місць!


Представники навчального закладу подякували тренерам проекту AisuluMeimankanova та AzadRahimov за ефективне проведення тренінгів, національному координатору проекту Тетяні Міненко за організацію заходу та усім колегам – за новий досвід та практичні напрацювання у цій сфері.

Успішного впровадження та активного розвитку проекту! Він дозволить розпочати власну справу великій кількості українців та сприятиме створенню нових робочих місць!

Читайте також