У Рівному історію міста популяризуватимуть через гру та календар (ФОТО)

У Рівному Центр "Мнемоніка" презентував гру для старшокласників "Зникле місто" та настінний календар "Полікультурне Рівне". 

На грі зображено пам'ятки міжвоєнного Рівного. Рухаючись полем гри, учні можуть ознайомитися з ключовими релігійними, культурними та освітніми об’єктами міста у період між двома світовими війнами. Така історія простору дозволяє відтворити українське, єврейське та польське «обличчя» Рівного, познайомити школярів із релігійними традиціями та побутом трьох головних громад міста у той період.

"Я - один із розробників, була ілюстратором, до речі, вперше у моєму житті. Цього разу я працювала у техніці "графіка". Було цікаво працювати. Я дізналася, що місто було багатонаціональне: тут жили і євреї, і німці, і поляки," - розповіла учениця 8 класу Рівненської української гімназії Олександра Власюк.

Таку гру вже цього місяця планують передати в школи Рівного.

Настінний календар "Полікультурне Рівне" відтворює найпопулярніші світлини міста міжвоєнного періоду – фото людей та об’єктів історико-культурного спадку (православний храм, костел, синагога, залізничний вокзал, центральні вулиці тощо). Також календар містить інформацію про популярні книги з історії Рівного, написані як українськими, так і закордонними істориками. "Полікультурне Рівне" наповнювали старі світлини міста та його мешканців. Відтак, на презентацію прийшла й донька жінки, фото якої зображено на одній зі сторінок календаря.

"Ми робили наукову продукцію, мультфільми, знімали документальні фільми, але нам здалося цього разу, що гри з історії Рівного ще немає і це поширена європейська практика, а форма календаря - це річ, яка потрібна всім. Ми не користуємося лише телефоном, тому нам здалося, що донести в такий спосіб силуети міста - це хороша ідея," - зазначив директор ГО "Мнемоніка" Максим Гон.

Загалом створено близько 500 примірників такого календаря.

До слова, центр "Мнемоніка" вже планує відзняти фільм про історію рівненського гетто.

Читайте також