У Рівному хочуть, аби козаки проводили екскурсії для дітей

Фото - відкриті джерела

Рівняни пропонують організовувати козацькі інтерактивні екскурсії для  школярів початкових та середніх класів Рівного, на яких вони ознайомляться з козацькою зброєю, методами фізичної підготовки козаків, покатаються на конях, постріляють з лука і пневматики, скуштують страви козацької кухні і пройдуть майстер-клас у коваля. Такий проект зареєстрований на Громадський бюджет Рівного. 

Організовувати такі заходи пропонують на передодні Дня збройних сил України та свята Покрови. 

"Розвиток сучасних технологій та медіа дозволяє дітям більше дізнатися про чужу історію та культуру. Водночас, у наших дітей відсутнє розуміння базових речей, які роблять нас українцями. Відсутнє розуміння простих побутових речей, які були близькі сотням поколінь наших предків. Нажаль, учні шкіл часто навіть не мають уявлення як готується хліб. Не говорячи уже про те, щоб знати про те, яким чином наші предки ставали сильними воїнами, які могли тривалий час протистояти ордам загарбників при відсутності держави. За допомогою кінофільмів вони виховуються на зразках чужої культури, а не української. І це є реальність, реальність узята зі спілкування з сотнями дітей.
 
Запропоновані рішення: в ході реалізації проекту пропонується залучити школярів міста Рівне до екскурсій, занять і майстер-класів, на яких вони зможуть потримати в руках справжню козацьку (і не лише) зброю, побачити як вона використовувалася і у яких випадках. Випробувати на собі систему підготовки українських воїнів, яка базувалася на народних іграх. На майстер-класі коваля ознайомитися зі способами виготовлення основних робочих засобів у житті українця. Відчути себе на місці наших предків, покатавшись на коневі. Зрозуміти наскільки складним є процес об’їздки коня (атракціон «Родео»). Дізнатися наскільки складно влучити в ціль з лука і з гвинтівки. Ну, і звичайно, скуштувати страв козацької кухні", - йдеться у поясненні до проекту.   

Більше про проект тут

Читайте також