У Рівному хочуть посилити контроль за станом маршруток

Фото - Мобільний Репортер

Серед петицій на сайті міської ради Рівного з’явилося звернення, в якому хочуть, аби в місті посилили екологічний контроль за станом громадського транспорту. Певно, кожен звертав увагу на чорний дим, який виходить із деяких транспортних засобів. Відтак, автор звернення Володимир Молчанов зазначає, що  особливо це впливає на стан повітря на вулиці Соборна:

«По місту курсує багато маршрутних автобусів, викиди з яких не відповідають ніяким нормам забруднення. Часто зустрічаються автобуси з труб яких йде відверто чорний дим. На додачу до того, що майже всі маршрути проходять вулицею Соборною, в денний час забруднення повітря викидами від автомобілів надзвичайно високе. Зрозуміло, що  "маршрутки" не єдине джерело забруднення, але на них хоч якось можливо вплинути».

Також у зверненні пропонують посилити екологічний контроль за громадським транспортом, що курсує вулицями Рівного. А саме, зобов'язати підприємства регулярно перевіряти відповідність транспортного засобу до норм викидів, а також блокувати рух транспортного засобу у разі виявлення невідповідності, з накладанням штрафних заходів на підприємство.

Якщо петиція набере достатню кількість голосів, міський голова Володимир Хомко надасть письмову відповідь. 

Читайте також