У Рівному хочуть проводити міський чемпіонат серед команд КВН

Міський телевізійний чемпіонат команд КВН "КРОК" (Кубок Рівного з КВН) - проект, за який невдовзі голосуватимуть рівняни в рамках "Громадського бюджету". 

Проведення в 2019 році у Рівному чемпіонату команд КВН, що є стартовим майданчиком для нових, молодих виконавців у розмовному та гумористичному жанрі та дав можливість професійного розвитку. А також представлення міста на загальноукраїнському рівні в телевізійній Лізі Сміху.

Однак, у місті відсутнє конкурентне середовище та база для розвитку в даному жанрі. Якщо постійний внутрішній чемпіонат не буде існувати – Рівне ризикує втратити розмовний гумористичний жанр взагалі.

Чемпіонат повинен функціонувати у форматі вільного розіграшу в який можуть заявлятись рівненські команди, що представляють ВНЗ та НВК і ЗОШ. Розпочинатись проект повинен з Фестивалю в якому будуть відібрані 10-12 найкращих колективів. В подальшому повинні відбутись ігри ¼, згодом ½ та фінал, окремо в проведенні чемпіонату передбачено Літній Кубок КВН, що традиційно проводиться в День Конституції.

Додатково – впродовж року перед кожним з турів – відбувається Редактури та Школа КВН (чотири рази по чотири дні) в якій спеціально запрошені фахівці проводитимуть майстер-класи та навчання молодих учасників.
На завершення року в передноворічний період відбувається Зимовий Кубок в якому беруть участь кращі команди сезону та вручається путівка на фестиваль Всеукраїнської Ліги Сміху!

Загалом на реалізацію такого проекту з Громадського бюджету можуть виділити 242 тисячі гривень. 

Усього в 2018 році рівняни голосуватимуть за 84 проекти громадського бюджету.

Довідково: Проголосувати за проекти можна з 17 вересня по 1 жовтня включно на сайті https://rivne.pb.org.ua/ (цілодобово з використанням ідентифікації через сервіс Bank ID) або в пунктах для голосування (відповідно до графіка роботи установ, де вони знаходяться):

- Виконавчий комітет Рівненської міської ради (вул.Соборна, 12а);

- Рівненський ЦНАП (м-н Просвіти, 2).

Читайте також