У Рівному хворих на коронавірус із районів прийматимуть, але є умови

Днями з’явилась інформація про те, що у Рівненську центральну міську лікарню не прийматимуть хворих із коронавірусом із сусідніх районів. Аргументували це тим, що Національна служба здоров’я України не доплатила Рівному усіх коштів за лікування хворих із інших населених пунктів, а місто витратило близько 3 млн гривень, аби покрити ці затрати. Крім того, був перепрофільований на лікування пацієнтів із коронавірусом хірургічний корпус. Тому хворі, які потребували хірургічного лікування також зазнали незручностей. Наразі він повинен відновити роботу у звичному режимі.

Учора керівництво області і міста домовились стосовно цього вищезгаданого питання. Відтепер у міську лікарню прийматимуть жителів районів лише із підтвердженим діагнозом covid-19.  Їх прийматимуть у такій кількості, аби не перепрофільовувати інші корпуси. Тобто, якщо у інфекційному відділенні будуть вільні місця, тоді туди будуть скеровувати хворих на коронавірус із районів.  

До слова, стосовно недоплачених коштів міський лікарні, обласне керівництво звернулось до Міністерства охорони здоров’я і Національної служби здоров’я України. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

«На нашу думку, є деяка невідповідностей у розрахунках між наданою медичною допомогою, а також проплатою Національною службою здоров’я. Учора підготували листи за підписом куратора медицини області, першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна, до МОЗу та НСЗУ щодо врегулювання зазначеної ситуації. Очікуємо найближчим часом відповіді», - зазначив пан Вівсянник.

Додамо, що за період епідемії коронавірусу у Рівненській центральній міській лікарні пролікували близько 800 хворих на цю інфекцію.

Читайте також