У Рівному кваліфіковані візажисти підтвердили майстерність

«ПОЛУНИЧКА», «ДВІ СТОРОНИ КОХАННЯ», «ПОЦІЛУНОК МОРЯ»…КВАЛІФІКОВАНІ ВІЗАЖИСТИ ВПЕВНЕНО ПІДТВЕРДИЛИ МАЙСТЕРНІСТЬ

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості 1 квітня відбулася державна кваліфікаційна атестація слухачів, які майже 6 місяців навчалися за професією «Візажист». На базі навчально-виробничого комплексу РЦПТО ДСЗ, що на вул. І.Підкови,17а у Рівному, цього дня розгорнулося яскраве дефіле професійних макіяжів, яке оцінювала державна кваліфікаційна комісія та роботодавці.

Викладач, куратор групи Тетяна Сондак та майстер виробничого навчання Катерина Бєляєвазберігали інтригу, адже усі 13 слухачок підготували унікальні, різні за стилем образи, несподівано сміливі, місцями таємничі, відверто весняні та неодмінно професійні. А тим часом, перед кабінетом візажу очікували на свій вихід більше десятка моделей, серед яких були і зовсім юні учасники.

Безперечно, у кожного безробітного свій шлях до професії і навчання. Майбутнівізажисти зізналися, що були надзвичайно вражені навчальним закладом, умовами навчання і гуртожитком, професійною базою, а особливо – педагогами і атмосферою у групі. Важливо, що свій вибір практично усі зробили усвідомлено, з єдиною метою – надавати послуги якісно, професійно, оперативно.

Серед робіт, представлених слухачками на ДКА, цікаві тематичні образи: у стилі Хеловін (Ольга Катюшець, Здолбунівська РФ Рівненського ОЦЗ, моделі - діти слухачки), «Королева ночі» (Алла Богінська,Костопільська РФ, зачіску також виконала візажист), «Святковий» (Ілона Головатчик, Рівненська РФ), «Дівчина-весна» (Яна Смалюк, Млинівська РФ), «Дитячий» (Тетяна Дорощук, Здолбунівська РФ, дівчинці-першокласниці зачіску виконала слухачка – майбутній перукар), «Поцілунок моря» (Наталія Кичан, Рівненський МЦЗ, оригінальний макіяж з використанням бусинок), «Східні красуні» (Оксана Булавська, Рівненський МЦЗ, дівчатка-доньки у грузинському стилі), «Полуничка» (Оксана Бойчук, Рівненський МЦЗ, модель – другокласниця-донька – втілення яскравої «полуничної» теми), «Дитя диско 80-х» (Оксана Румик, Зарічненська РФ), «Диско 80-х» (Богдана Олива, Здолбунівська РФ, модель – донька вже мріє про навчання у РЦПТО), «Дві сторони одного кохання» (Ірина Тихонюк, Зарічненська РФ, модель – слухачка-майбутній кравець), «Містерія квітів» (Ольга Левчук, Рівненський МЦЗ, модель – поєднання квітів у розкішному ансамблі за мотивами ДольчеГаббана), «Мелодія літа» (Марина Плясковська, Рівненський МЦЗ, модель - музика Вівальді, що ожила). Вчорашні безробітні із досвідом інженера, психолога, перукаря, діловода, гримера, швачки, пекаря і навіть дипломата (!), а також вчорашні випускники шкіл, продемонстрували на іспиті високі професійні навички, знання теоретичного матеріалу, відмінне відчуття стилю і, найголовніше, нестримне бажання працювати за професією.

Ілона Головатчик:

«Я вражена умовами навчання! Відмінна база, надзвичайні педагоги. Під час виробничої практики у Салоні «Кучері» у смтКлевань здобула цінні професійні навички. Там із задоволенням залишаюся працювати».

Яна Смалюк:

«На кваліфікаційну роботу надихнула весна! Очікування тепла і сонця присутнє у ній. Дуже подобається створювати емоційні образи. Роботу запропонували у смт Млинів, а практику я проходила у Салоні краси «ЛенМар».

Тетяна Дорощук задоволена навчанням:

«За професією я діловод, але вміння виконувати макіяж приваблювало завжди. Нарешті мрія здійснилася! Ми працювали в команді із слухачами – перукарями. Цікавий і цінний досвід роботи із дітьми, адже тут необхідно бути обережною, виконувати макіяж безпечно та …оперативно».

Гример одного з місцевих телеканалів Наталія Кичан із задоволенням підвищила кваліфікацію в РЦПТО, здобула професійні знання та новий цінний досвід і прагне якнайшвидше приступити до роботи:

«Мій «Поцілунок моря» - особливий образ для сміливих і закоханих у життя жінок».

Оксана Булавська, маючи за плечима досвід менеджера та дипломата, зважилася радикально змінити професію та стати кваліфікованим візажистом. Її кваліфікаційна робота підкорила присутніх.

«Грузинська тема для мене цікава і близька. Діти – поцілунок янгола, тому з ними працювати особливо приємно і відповідально».

«Полуничку» серед весни запропонувала Оксана Бойчук, представивши яскраву роботу на своїй доньці:

«Якщо відверто, я не очікувала таких умов навчання! Попередній досвід дещо зіпсував враження від професійно-технічних закладів, але тут я отримала все, чого прагнула і про що мріяла!Знання допоможуть кваліфіковано надавати послуги та поєднувати їх із моїми навичками».

До слова, роботу пані Оксани високо оцінила роботодавець, власниця нової рівненської Студії-школи «VioletStudio» Олександра Дячук:

«Це найчистіша технічна робота!».

Богдана Олива, староста групи:

«Найбільше сподобалися виїзні майстер-класи, на яких допомагала майстер виробничого навчання та викладач. Чому саме ця професія? Насамперед, хотіла змінитися сама. І, звісно ж, допомагати мінятися іншим. До слова, моя модель – донька вже сьогодні починає мріяти про навчання у РЦПТО. Я не шкодую, що після роботи швачкою і пекарем віднайшла себе у новій професії».

Ірина Тихонюк разом із свідоцтвом про професійну освіту отримала чудову нагоду зустрітися із своїм коханням:

«Я під враженням нових романтичних стосунків! Кваліфікаційна робота «Дві сторони одного кохання» повністю присвячена чудовому почуттю». Закохана випускниця сповнена надії і віри, що віднайде достойну роботу та працюватиме над створенням цікавих різноманітних образів.

Марина Плясковська поділилася, що після школи впевнено обрала професійне навчання, «аби не витрачати довгих 5 років на здобуття вищої освіти, адже це набагато вигідніше, і вже через 6 місяців можна приступити до цікавої роботи».

«Прагну реалізуватися як митець, не зможу «сидіти» в салоні в очікуванні клієнтів, прагну втілювати творчі ідеї. Моє «Босоноге літо» звучить як мелодія Вівальді».

Слухачці подобаються незвичні сміливі роботи, вона настільки натхненно розповідала про навчання і здобуті навички, що не втрималася і Олександра Дячук:

«Я вже й сама хочу тут навчатися!».

Заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренкоподякувала візажистам за насолоду від створених образів, за активну позицію під час навчання, готовність до виконання професійних завдань, ініціативу, відповідальність і допомогу під час виїзних акцій та побажала розвитку, самореалізації і професійної кар’єри.

«Сьогодні знакова подія. Ми на шляху перемін в державі. Вірю, що і у вашому житті сталися гарні переміни, які приведуть вас до успіху!», - додала вона.

Читайте також