У Рівному лікарі провели операцію чоловіку, у якого гинули тканини кінцівки

До фахівців Обласного центру судинної та ендоваскулярної хірургії Рівненської обласної лікарні звернувся 56-річний пацієнт, із скаргами на порушення функцій верхньої лівої кінцівки.

Різні симптоми чоловік відчував впродовж останніх трьох років, перебував під наглядом хірурга за місцем проживання, отримував судиннорозшиюючу терапію.

Проте порушення кровотоку кінцівки прогресувало, а больовий синдром став настільки сильним, що не діяли жодні знеболювальні, і він звернувся до лікарів. Після повного обстеження фахівці Обласного центру судинної та ендоваскулярної хірургії встановили, що у чоловіка так званий steal-синдром – особливий випадок ураження підключичних артерій: верхні кінцівки не отримують достатньої кількості кровопостачання і м'які тканини на руках починають гинути. При цьому синдромі кровопостачання верхньої кінцівки відбувається через хребцеву артерію, проте за рахунок зменшення кровопостачання головного мозку.

Лікарі запропонували пацієнту оперативне лікування та провели сонно-підключичне шунтування з повним відновленням кровотоку верхньої лівої кінцівки, після чого чоловік повністю повернувся до життя без болю та скарг.

Читайте також