У Рівному масово отруюють собак: це підтвердили ветеринари (ФОТО)

У Рівному і далі триває масове отруєння тварин. Зоозахисники знову гостро акцентують увагу мешканців на знущанні над тваринами та б'ють на сполох. Аби розвіяти усі сумніви та довести вину так званих догхантерів, активісти звернулися до ветеринарів провести медичну експертизу загиблих у місті собак. Її результати опублікували у спільноті "Рівняни в мережі" у соцмережі "Фейсбук".

Відтак, ветеринарний лікар Джумига С.Г. провів розтин трупа одного з собак, яких знайшли мертвими 2 березня. Згідно з протоколом проведеної експертизи, висновок один - смерть наступила в результаті зупинки роботи серця та дихання внаслідок дії сильнодіючої речовини невідомого походження, тобто тварина загинула внаслідок отруєння.

В результаті, ветеринари діагностували у собаки 4 захворювання: інсульт, перикардит, гепатит, гастрит.

У висновку експертизи також описані симптоми, які виявили у собаки: скуйовджена шерсть, в районі ротової порожнини спостерігалися пінисті виділення червоного кольору, збільшені та кровонаповнені печінка і лімфовузли, множинні крововиливи у слизовій оболонці шлунку, набрякші легені, при розрізі яких виділялася піниста рідина червоного кольору, та набряк головного мозку з крововиливом. Усі симптоми підтверджують факт отруєння собак.

До слова, дехто навіть, помітивши трупи собак, просто викидає їх на смітник. Про це свідчать фото зоозахисників.