У Рівному медики врятували передчасно народжених братиків

У неонатальному центрі Рівненської обласної дитячої лікарні врятували передчасно народжених братиків Тараса й Іллю. Дітки народилися на 27-ому тижні вагітності з вагою 1470 та 1460 грамів відповідно.

Історію малечі оприлюднив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Із перших хвилин життя, як розповіли медики, немовлята боролися за кожен подих і грам ваги. Через численні ускладнення у віці 9 днів їх перевели до Рівненської обласної дитячої лікарні.

Перші тижні братиків минули в реанімації неонатального центру. Там дітки мужньо долали некротичний ентероколіт, септичний стан і незрілість легень. 10 днів вони перебували на штучній вентиляції легень, 20 - на неінвазивній респіраторній підтримці, 5 - не могли харчуватися, отож поживні речовини вводили у вени. Також долали багато інших станів, які характерні для незрілих діток.

Неонатологи, дитячі анестезіологи, неврологи, офтальмологи та хірурги доклали всіх зусиль, щоб допомогти Тарасу й Іллі. 93 дні малеча перебувала в неонатальному центрі. Хлопчики пройшли комплексне обстеження, лікування, ранню реабілітацію та консультації у провідних фахівців. Малюкам також видалили пахові грижі.

Із вагою 3765 та 3460 грамів діток врешті виписали додому. Далі — 3 роки пильного нагляду спеціалістів і курси реабілітації.

"Сподіваюсь, у цих двох маленьких українців все буде добре, зважаючи на їхню силу волі. Лікарям — дякую, що є такий результат", - зауважив наприкінці голова Рівненської облради.

Читайте також