У Рівному модернізують вуличне освітлення за грантові кошти

У травні 2024 року підписано грантову угоду із Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією НЕФКО, якою збільшено ґрантове фінансування для впровадження проєкту «Енергоефективність в громадських будівлях та вуличного освітлення м.Рівне». Сума гранту складає 4 мільйонів 696 тисяч євро.

Це другий етап грантового проєкту. В рамках першого етапу було здійснено заходи з утеплення трьох закладів дошкільної освіти.

У рамках цього проєкту планується замінити старі вуличні ліхтарі на світлодіодні світильники, оновити систему контролю та захисту вуличного освітлення, а також замінити зношені елементи стовпів і кабелів. Роботи з реалізації цього проекту вже розпочато.

- Вдячний корпорації НЕФКО за можливість впроваджувати енергоощадні заходи за рахунок ґрантових коштів. У нинішній непростий для країни час ми не змогли б самотужки фінансувати подібні заходи. Загалом роботи з модернізації вуличного освітлення проведуть на 27 магістральних вулицях, де встановлять 2124 нових світильників, та на 118 другорядних вулицях, де замінять 2461 світильник, - говорить секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян. - Після реалізації заходів проєкту зменшиться споживання електричної енергії та тим самим сприятиме значній економії коштів платників податків

Нагадаємо, що НЕФКО — фінансова корпорація, створена в 1990 році п'ятьма країнами Північної Європи: Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією. Рівне співпрацювало із нею і раніше, зокрема, у питанні утеплення та запровадження енергоощадності шкіл, дошкільних освітніх закладів. Навіть у період війни співпраця із корпорацією триває.