У Рівному мунварта бореться зі стихійною торгівлею

У Рівному створять робочі групи для проведення рейдів на місцях стихійної торгівлі.

Як повідомляє Рівннеський міський голова Олександр Третяк, боротьба ведеться саме з оптовиками, які реалізують свій товар через стихійні ринки, уникаючи сплати податків.

За його словами, зараз у Рівному існує кілька постійних місць скупчень стихійних торговців.

"Кожен ринок нашого міста має больові точки. Лише центральний продовольчий страждає від несанкціонованої торгівлі на трьох локаціях: вулиці Сагайдачного — Полуботка, вулицю Пересопницька (до театру), вулиці Шевченка — Кубанська (до мосту). І це при тому, що поряд є облаштовані ятки ярмарків, на які місто дало дозвіл. Натомість проходи, тротуари повняться різноманітними складними столами, коробками, ящиками, котрі можуть легко спалахнути, а по завершенню торгівлі перетворюють вулицю на величезний смітник. Або ж і того гірше — товари продають прямо на асфальті!", — каже голова. 

Муніципали проводять рейди-перевірки в місцях стихійної торгівлі та складають на порушників протоколи. Потім ці справи передають до суду й особи, яких визнають винними, притягуються до відповідальності згідно з чинним законодавством. Також під час рейдів ведеться відповідна роз?яснювальна робота.

Протягом останніх трьох місяців мунварта працює на ринку “Північний” — за цей час провели роз’яснювальні роботи серед продавців, склали протоколи на так званих “перекупів”, які регулярно торгують у невстановлених місцях.

Також перевірки проводять на “Політоні” — там торгують з машин, іноді виставляють столики й імпровізовані прилавки. Проводяться профілактичні розмові, інспектори складають протоколи.

Ще одна локація — автовокзал. Там розпочали роботу минулого тижня на ділянках вздовж Київської від світлофору до зупинки. Поки були лише профілактичні бесіди і попередження, що торгувати тут не можна. З наступного тижня — виписуватимуть протоколи, якщо будуть порушення.

Читайте також