У Рівному на будинку загиблого Захисника Тараса Давидюка встановили меморіальну дошку

У Рівному на фасаді будинку Захисника Тараса Давидюка, який загинув на війні, з’явилася пам’ятна дошка. Церемонію відкриття провели 28 серпня у день народження Героя.

Повідомляють на сторінці Рівненського обласного молодіжного пластового вишкільного центру у мережі.

"Урочисто відкрити меморіальну дошку в пам’ять про Тараса на вулиці Пластовій вранці 28 серпня зібралися пластуни, друзі та рідні. Це був щемкий момент для нас усіх. Опісля ми відвідали могилу Тараса, де виконали молитву “Царю Небесний” й ділилися спогадами про нашого друга", - зазначають на сторінці Пласту.

У Пласті Тарас був упорядником гуртка «Чорні ступні». Виховну працю поєднував із обов’язками осередкового старшого пластунства в Рівному. Залучав нових волонтерів до Пласту і підтримував мотивацію діючих. Був зв’язковим 33-го куреня ім. Уласа Самчука, а також виховником та інструктором на багатьох пластових таборах.

Нагадаємо, Тарас Давидюк – пластун, журналіст, вчитель, воїн-розвідник. Народився 28 серпня 1986 року у Рівному. З початком російсько-української війни служив добровольчому батальйоні «Гарпун». Згодом продовжив службу в одному із окремих розвідувальних батальйонів ЗСУ до 2019 року. У лютому 2022 року знову пішов на війну. Загинув поблизу Роботиного, Запорізької області, 3 листопада 2023 року. Йому було 37 років.

Читайте також