У Рівному на Будівельників виявили купи відходів

У Рівному на вулиці Будівельників виявили несанкціоноване звалище.

Було завалено відходами шліфувального паперу.

Повідомляють у Державній екологічній інспекції Поліського округу.

Відповідно до звернення, отриманого 10 вересня 2024 року через вебресурс «ЕкоЗагроза» (https://ecozagroza.gov.ua/), дерекоінспекторами було здійснено огляд земельної ділянки на вул. Будівельників міста Рівне. За результатами обстеження, проведеного 1 жовтня 2024 року, встановлено факт забруднення території площею 64 квадратних метри відходами шліфувального паперу. Власник даних відходів на момент проведення огляду був не встановлений.

Відповідно до пункту 4 статті 12 Закону України «Про управління відходами» (далі - Закон) якщо власник відходів не встановлений, передача відходів до суб’єкта господарювання у сфері управління відходами та усунення негативних наслідків, спричинених відходами, здійснюється за рахунок державного або місцевого бюджету.

Державна екологічна інспекція Поліського округу на адресу Рівненської міської ради надіслала лист щодо необхідності прийняття рішень та вжиття заходів передбачених вимогами статті 12 Закону України «Про управління відходами».

Про результати розгляду та вжиті заходи Інспекція має бути повідомлена з наданням підтверджуючих документів та фото у встановлені законодавством терміни.