У Рівному на хабарі затримали посадовця: підозрюють, що давав спецтехніку ДСНС у оренду

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури викрито та затримано заступника начальника загону ГУ ДСНС у Рівненській області під час вимагання та одержання 25 тисяч гривень неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).
За даними слідства, посадовець налагодив злочинний механізм систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди за надання в оренду спецтехніки, яка належить ГУ ДСНС.

Про це повідомляють на сторінці Рівненської обласної прокуратури.

Оперативники спецслужби, зокрема, задокументували, що посадовець пообіцяв за винагороду у розмірі 40% від офіційної суми договору посприяти місцевому приватному підприємцю прискорити питання отримання в оренду необхідної йому інженерної техніки. У цьому епізоді сума неправомірної винагороди становила 25 тисяч гривень.

Як повідомляють у СБУ, правоохоронці затримали зловмисника в обласному центрі поряд із місцем роботи під час отримання другої частини хабара у розмірі 15 тисяч гривень за надання в оренду екскаватора ГУ ДСНС. Перший «транш», в розмірі 10 тисяч гривень, він отримав 7 вересня 2020.

Перевіряється причетність інших співробітників Управління до функціонування корупційної схеми.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників ВБКОЗ УСБУ в області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також