У Рівному на воду спустили екскурсійний човен (ФОТО)

На Басівкутському озері в Рівному сьогодні вперше в цьому році спустили на воду човен «Драккар Гунгнір». Дев’ятиметровий історичний човен виконуватиме туристичну функцію – доставлятиме рівнян та гостей міста до городища Оствиця на правому березі Басового Кута.

Одначасно човен може розмістити до 14 людей. Вартість однієї екскурсії – 100 гривень, тривалість – півтори години. Ідейні натхненники кажуть, що протягом доби човен зможе здійснювати до 5 маршрутів – в залежності від кількості охочих.

– Під час екскурсії на човні ми розказуємо про городище, про те що було на цих берегах. Загалом розповідаємо про городища Рівненської області, а також інформацію про часи Київської Русі – які були поселення на території нашої області, які поселення жили і тому подібне, – додав ініціатор проекту «Драккар Гунгнір» Юрій Ойцюсь.

Додамо, що автори реконструкції історичного човна наразі активно облагороджують територію правого берега Басового Кута, де планують відкрити для рівнян цікаву туристичну локацію – городище Оствиця.

Читайте також