У Рівному на Ювілейному планують побудувати багатоповерхівку з садочком: як вона виглядатиме

На сайті Рівненської міської ради з'явилась петиція про створення парку на пустій ділянці поблизу школи №19 у мікрорайоні Ювілейний. Автор звернення Олексій Мельничук зазначає, що наразі ділянка є невпорядкованою, але може стати місцем для відпочинку мешканців району.

Більше того, чоловік запропонував присвятити цей парк воїнам-захисникам, що воюють і полягли на війні з окупантами.

Однак, як повідомили журналістам "Рівне Медіа" в Управлінні містобудування та архітектури Рівненської міської ради, ділянка в районі вулиць Соборна-Корольова перебуває у користуванні Рівненської обласної прокуратури. Площа території - 1,1 га. На даній ділянці планують побудувати багатоповерховий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення та дошкільним навчальним закладом. Відповідні містобудівні умови та обмеження для проектування об'єкта будівництва опублікували на сайті управління. Даний документ було створено в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва 5 січня 2022 року.

Раніше мешканці навколишніх будинків були невдоволені саме через плани побудувати житловий будинок, а не дитячий садочок, який необхідний у даному районі. Однак, дошкільний заклад у документації все ж передбачили. Він буде розрахований на 3 групи (60 місць).

Дана ділянка знаходиться у зоні багатоквартирної житлової забудови від 5 до 9 поверхів. Згідно передпроектних пропозицій щодо забудови даної ділянки, там планують розмістити 9-поверхову будівлю, розділену на три блоки. Між блоками замовники хочуть створити зелені зони. Також навколо будівлі будуть розташовані місця для паркувань автомобілів. На території, за планом, також побудують дитячий майданчик.