У Рівному на Ювілейному просять зробити сучасний дитячий майданчик

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Андрій Хмельничий зареєстрував на сайті Рівненської міської ради петицію, в якій просить створити дитячий майданчик для дітей дошкільного віку в районі парку "Хімік", на Ювілейному.  За словами автора, нині ситуація із дитячими майданчиками в цьому районі - критична. 

"І з початком весни ситуація стає критичнішою. Кількість батьків, які гуляють з дітками на свіжому повітрі збільшується, а місць, де фізично дітки могли активно гратись - просто не вистачає. На весь парк Хімік нараховується 3 пісочниці (пісок у які вже можна було завести), 2 гойдалки. Вдумайтесь, діти з мамами стоять у черзі, щоб покататись на гойдалці. Це нормально??? А дерев'яні будиночки з гірками, що розташовані ближче до вул.Князя Острозького, взагалі несуть загрозу для здоров'я дітей - полотно гірки відійшло по зварці, а дно будиночка - диряве, і дитина може легко підвернути ногу)".

Відтак, автор просить міського голову Рівного Володимира Хомка посприяти у створенні дитячого майданчика, обладнаного сучасним гральним комплексом (гойдалки, гірки, каруселі, ігрові лабіринти, пісочниці та інше) для активного відпочинку і фізичного розвитку дітей дошкільного віку. 


"Просимо облаштувати зону зі смітниками, лавками, а по можливості - освітленням та деревами для затінку. Створення нового гарно облаштованого дитячого майданчика – це не примха, а необхідність, адже саме тут дитина вчиться взаємодіяти з іншими, спілкується. Це те, що необхідно їй в період активного фізичного та особистісного розвитку", - додає автор.

Підтримати петицію можна тут

 

Читайте також