У Рівному нагородили 65 кращих спортсменів з інвалідністю та фахівців галузі: список

Під час щорічного свята «Наша спортивна гордість» нагородили 65 кращих спортсменів з інвалідністю та фахівців галузі за підсумками минулорічного сезону.

Традиційно урочистий захід пройшов в обласному центрі «Інваспорт». Відвідала урочистості та вручила спортсменам державні відзнаки заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

«У своїй групі регіонів Рівненщина займає перше місце у видах спорту осіб з інвалідністю. А за результатами оцінювання Міністерства молоді та спорту, рівненський центр «Інваспорт» входить до п’ятірки кращих в Україні. Ви – наша гордість, і тому ми надалі будемо виконувати усі матеріальні і моральні зобов’язання перед вами, - звернулась Світлана Богатирчук-Кривко до спортсменів. - У цьому році 15 спортсменів та 10 тренерів отримуватимуть обласну стипендію. Дуже приємно, що 6 призерів та тренер, які брали участь у Паралімпійських іграх, протягом 2 років будуть одержувати стипендії Президента України».

Призери отримали свої відзнаки у 10 номінаціях.

Зокрема, кращих із кращих спортсменів обрали у паралімпійських та дефлімпійських видах спорту та тих, що не входять до програми таких ігор.  Крім того, визначили «Кращу молодь», «Паралімпійські надії», «Юну команду року», «Кращих ветеранів» та «Кращих тренерів-викладачів спорту». Відзнаки також отримали у номінаціях «Тренер року ДЮСШ», «Кращий голова фізкультурно-спортивного клубу» та «Слава Паралімпійського та Дефлімпіського спорту».

 

СПИСОК

номінантів святкового вечора «Наша спортивна гордість»

за підсумками спортивного сезону 2017 року

 

НОМІНАЦІЯ № 1

«Cпортсмени з паралімпійських та дефлімпійських видів спорту»

Галінська Юлія Миколаївна – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджена орденом «Княгині Ольги» ІІІ та ІІ ступенів. Чемпіонка Європи. Володарка Кубку світу.

Косінов Олександр Іванович – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ та ІІ ступенів. Чемпіон Європи.

Котенко Сергій Анатолійович – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Бронзовий призер чемпіонату Європи.

Логацька Людмила Олександрівна – майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Срібна призерка чемпіонату Європи.

Назаренко Олександр Вікторович – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Бронзовий призер чемпіонату Європи.

Новак Роман Анатолійович – майстер спорту України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.  Чемпіон та рекордсмен України.  

Синюк Микола Володимирович – майстер спорту України міжнародного класу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Срібний призер чемпіонату Європи. Бронзовий призер чемпіонату світу.

Фролов Сергій Вікторович – майстер спорту України міжнародного класу з футболу серед спортсменів з вадами слуху. Повний кавалер орденів «За мужність». Срібний призер ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор.

Хорава Давид Елгуджаєвич – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджений орденом « За заслуги» ІІІ та II ступенів. Чемпіон Європи.

Шепелюк Катерина Борисівна – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху. Нагороджена орденом «Княгині Ольги» ІІІ та ІІ ступенів. Чемпіонка та бронзова призерка ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор.

НОМІНАЦІЯ № 2

«Спортсмени з видів спорту, що не входять до програми паралімпійських та дефлімпійських ігор»

Асєєва Ніна Іванівна – кандидат в майстри спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка та рекордсменка України.

Галінська Галина Володимирівна – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка та рекордсменка України.

Дерманський Анатолій Миколайович – майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіон України. 

Коробкова Світлана Леонідівна – майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка та рекордсменка України.

Куров Роман Володимирович – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіон та рекордсмен України.

Ландик Валерій Вадимович – чемпіон України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору.

Набухотний Роман Миколайович – Заслужений майстер спорту України  з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіон України.

Сівак Іван Петрович – Заслужений майстер спорту України зі спортивних танців на візках серед спортсменів з ураженнями ОРА. Чемпіон світу та бронзовий призер чемпіонату світу.

Товстий Андрій Андрійович – майстер спорту України міжнародного класу зі спортивних танців на візках серед спортсменів з ураженнями ОРА. Срібний призер чемпіонату світу.

Чайковська Ольга Володимирівна – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка України.

НОМІНАЦІЯ № 3

«Краща молодь»

Блищик Юлія – кандидат в майстри спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Срібна призерка чемпіонату України. 

Данилів Михайло – срібний призер чемпіонату України з легкої атлетики  серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Іванов Олексій –  чемпіон України з пауерліфтингу серед юніорів серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Каплун Ольга – майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка та рекордсменка України.

Ліценко Анастасія – майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Срібна призерка чемпіонату України.

Міськов Андрій –  чемпіон України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Рожко Василь – майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Срібний призер Кубку світу, рекордсмен України серед юніорів.

Самчик Марина –  кандидат в майстри спорту України з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Чемпіонка України.

Холод Оксана – кандидат в майстри спорту України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами розумового і фізичного розвитку. Чемпіонка України.

Шаблій Олександр – кандидат в майстри спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Срібний призер чемпіонату Європи, чемпіон України.

НОМІНАЦІЯ № 4

 ПАРАЛІМПІЙСЬКІ  НАДІЇ

1. Андрощук  Назар – переможець та рекордсмен фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів з вадами зору.

2.  Козлюк Євген – переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів з вадами слуху.

3. Крук Володимир – переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

4. Михасюк Костянтин – переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

5.  Мінаєв Павло – переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору.

6. Романуха Ольга – переможниця фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» та бронзова призерка Кубку України з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

7. Ткач Іван – переможець  фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

8. Усович Роман – переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату .

9.  Харук Микола – переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору.

10. Ярошик Юрій –  переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів з вадами зору.

НОМІНАЦІЯ № 5

ЮНА КОМАНДА РОКУ

Команда переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з футболу серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу

1. Вишинський Владислав.

2. Леошек Дмитро.

3. Михайлов Максим.

4. Носачук Олександр.

5. Прохорчук Микола.

6. Степанчук Давид.

НОМІНАЦІЯ № 6

«Кращі ветерани-спортсмени»

Бутенко Олексій Олексійович – кандидат в майстри спорту України з риболовного спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Срібний призер чемпіонату України.

Вдовин Михайло Ярославович – майстер спорту СРСР з легкої атлетики. Чемпіон України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Іткін Леонід Борисович – майстер  спорту України з шашок серед спортсменів з вадами зору. Срібний призер  чемпіонату світу.

Матковська Катерина Дорофіївна – срібна призерка чемпіонату Європи з шашок серед спортсменів з вадами зору.

Сторож Олег Васильович – чемпіон України з риболовного спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

НОМІНАЦІЯ № 7

«Кращі тренери-викладачі спорту інвалідів»

Демчук  Андрій  Олександрович – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений  тренер України з пауерліфтингу, особистий тренер Курова Романа, Чайковської Ольги, Семенюк Любові.

Камлочук Леонід Васильович – тренер-викладач з параканое, особистий тренер Синюка Миколи.

Романкевич Михайло Якович – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України з дзюдо. Почесний громадянин міста Рівне. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІ ступеня. Особистий тренер Гусєвої Ірини, Шепелюк Катерини, Галінської Юлії, Чепуріної Світлани, Косінова Олександра, Хорави Давида, Помінова Олександра, Назаренка Олександра, Шаблія Олександра та Логацької Людмили.

Сікальський Андрій Васильович – тренер-викладач з футболу, особистий тренер Фролова Сергія.

Фесовець  Олександр  Миколайович – Заслужений тренер України з пауерліфтингу. Особистий тренер Галінської Галини, Набухотного Романа.

НОМІНАЦІЯ № 8

ТРЕНЕР РОКУ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ІНВАЛІДІВ

1.  Косенко Ігор Володимирович – тренер-викладач з футболу. Тренер команди переможниці фінальних змагань Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе» з футболу серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу.

2. Макринський Сергій Олександрович - тренер-викладач з легкої атлетики. Особистий тренер Мінаєва Павла, Харука Миколи.

3. Палюх Ольга Григорівна – Заслужений тренер України з плавання. Нагороджена медаллю «За працю і звитягу». Особистий тренер Андрощука Назара, Козлюка Євгена, Михасюка Костянтина, Романухи Ольги, Ткача Івана, Ярошика Юрія.

4. Полюхович Вадим Олександрович – тренер-викладач з пауерліфтингу. Особистий тренер Василя Рожка.

5. Трофимчук Микола Володимирович – тренер-викладач з легкої атлетики. Особистий тренер Новака Романа, Холод Оксани, Міськова Андрія.

НОМІНАЦІЯ № 9

«Кращий голова фізкультурно-спортивного клубу інвалідів»

Петренко Валентина Володимирівна – голова Рівненського міського фізкультурно-спортивного клубу інвалідів «Геракл».

Поборончук Микола Андрійович – голова Зарічненського районного фізкультурно-спортивного клубу інвалідів «Повір у себе».

Цицюра Олександр Олександрович – голова комунального закладу «Фізкультурно-спортивний клуб «Повір у себе» Сарненської міської ради.

НОМІНАЦІЯ № 10

 «Слава Паралімпійського та Дефлімпіського спорту»

Семенюк Любов Адамівна – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Народилась 01 травня 1959 року в с. Єльно, Рокитнівського району, Рівненської області.

У 2000  році почала займатися пауерліфтингом при обласному центрі «Інваспорт».

2002 – 2017 р. – чемпіонка та рекордсменка України, володарка Кубків України.

2003 р. – чемпіонка Європи.

2004 р. – учасниця ХІІ Паралімпійських ігор (Греція).

2005 р. – чемпіонка Європи (Португалія).

2006 р. – бронзова призерка чемпіонату світу (Корея).

2010 р. – бронзова призерка чемпіонату світу (Малайзія).

2013 р. – бронзова призерка чемпіонату Європи ( Росія).

2014 р. – чемпіонат світу (ОАЕ) – 7 місце.

2015 р. –  срібна та бронзова призерка чемпіонату Європи (Угорщина).

2015 р. – бронзова призерка Кубку світу (ОАЕ).

2016 р. – бронзова призерка Кубку світу (ОАЕ).

2016 р. – учасниця XV Паралімпійських ігор (Бразилія) – 7 місце.

2017 р. – володарка Кубку світу м. Дубаї (ОАЕ).

Тренер – Демчук Андрій Олександрович.

 

           

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також