У Рівному нагородили найкращих рятувальників області (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

31 січня в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Рівненській області відбулася службова нарада по підбиттю підсумків діяльності Служби порятунку Рівненщині за 2018 рік та обговорено завдання на 2019 рік. 

В службовій нараді, яка пройшла під керівництвом начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області Сергія Крука, взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко, перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький, начальник управління з питань НС та ЦЗН облдержадміністрації Віктор Симонюк, керівники структурних та підпорядкованих підрозділів пожежно-рятувальної служби області.

На початку наради особовий склад рівненських рятувальників було нагороджено почесними грамотами Рівненської облдержадміністрації, обласної ради, Рівненського міського виконавчого комітету та обласного управління ДСНС області. 

Зі вступним словом до присутніх звернулася заступник голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко:

«Завдяки оперативності рятувальників області досить швидко вирішувалися усі завдання по реагуванню на різноманітні надзвичайні події, що виникали на теренах Рівненщини. Жодна із надзвичайних ситуацій та подій не залишилася без відповідного реагування пожежно-рятувальних підрозділів, на 100% була забезпечена пожежна та техногенна безпека при проведенні масових заходів на території області». 

Світлана Кирилівна відмітила досить високу співпрацю між рятувальника та владою області і подякувала за службу особовому складу Рівненського гарнізону ДСНС.

У свою чергу, перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк відмітив, що депутатський корпус Рівненської обласної ради завжди йтиме на зустріч рятувальникам області у вирішенні різноманітних невідкладних питань. Адже основою запоруки надійної безпека Рівненщини є міцна Служба порятунку краю.

Заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький подякував рятувальникам обласного центру за спокій та безпеку мешканців міста і наголосив, що міська влада і надалі конструктивно та на партнерській основі співпрацюватиме з рівненськими рятувальниками. 

Про результати оперативно-службової діяльності у 2018 році доповів заступник начальника ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук. Зокрема, він зазначив, що протягом 2018 року для виконання завдань за призначенням підрозділи ГУ ДСНС у Рівненській області здійснили 2685 виїздів за сигналом «Тривога». Рятувальниками забезпечено оперативне реагування на 2 надзвичайних ситуацій, що сталися на Рівненщині торік, ліквідовано 1363 пожежі, врятовано 273 людини, у тому числі 33 дитини, не допущено знищення вогнем близько 800 будівель та споруд, понад 20 одиниць техніки, знешкоджено 632 вибухонебезпечних предмета, 785 разів надавалася допомога населенню під час різного роду ситуацій. На пожежах врятовано матеріальних цінностей на суму 249 млн. 880 тис. грн.

У свою чергу начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області Сергій Крук запевнив присутніх, що колектив Служби порятунку Рівненщини здатен виконати всі завдання керівництва держави та області.

«Ми постійно докладатимемо максимум зусиль для підвищення оперативності та професіоналізму працівників наших підрозділів, щоб кожна людина, яку торкнеться лихо, могла відчути турботу про неї з боку рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій», - наголосив генерал-майор Сергій Крук.

У підсумку наради були визначені основні пріоритети у подальшій діяльності. Зокрема, щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій різного характеру та загибелі на них людей, а також підвищенню рівня готовності пожежно-рятувальних підрозділів краю.

Повідомляє Головне управління ДСНС у Рівненській області

Читайте також