У Рівному обговорювали реформи в Україні на міжнародному рівні

фото - Фейсбук

У НУВГП відбулася ІІ Міжнародна науково-методична конференція «Децентралізація влади, проведення реформ в Україні.  Сучасний стан та проблеми підготовки кадрів для об’єднаних територіальних громад».

Відкрив пленарне  засідання проректор Валерій Сорока. З вітальною промовою до присутніх звернувся і начальник управління економіки і торгівлі Рівненської ОДА Володимир Біляк.

Як розповів  завідувач кафедри державного управління, документознавства та інформаційної діяльності Ігор Сазонець,  вісім спікерів виступили з доповідями у пленарному засіданні. Зокрема,

експерт з регіонального розвитку Центру розвитку місцевого самоврядування Тарас Микитин,

професори  Академії ім. Якуба з Парадіжа (Польща) Януш Собон та Джоана Рогозінська-Мітрут, професор Львівського національного аграрного університету Анатолій Сохнич, ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній, професори  НУВГП та МАУП (Київ).

Доповіді стосувалися таких актуальних питань, як проблема соціально-трудових відносин в умовах децентралізації влади, державного  управління у соціально-економічному розвитку ОТГ, організації діалогу між інститутами громадянського суспільства та органами влади та інші.

На секційних  засіданнях учасники конференції  обговорили економічні й фінансові аспекти децентралізації, публічне адміністрування і правове забезпечення реформи децентралізації, децентралізацію  в умовах глобалізаційних процесів, підготовку кадрів для проведення реформ та інші актуальні проблеми реформ в Україні.

Найбільшого обговорення у присутніх набули доповіді начальника  відділу кадрів Департаменту національної поліції в Рівненській області Оксани Юрчук та завідувача  кафедри громадського здоров'я НУ "Острозька академія" Ігоря Гущука.

Читайте також