У Рівному обговорювали, як жінкам розпочати та зареєструвати бізнес

19 листопада в Рівному відбувся круглий стіл із питань розвитку жіночого підприємництва. Захід організували представниці «Асоціації жінок України «Дія». Рівне». Присутні обговорили шляхи розвитку жіночого підприємництва в Україні, питання підтримки з боку державних і фінансових інститутів, а також заходи з підвищення фінансової грамотності та розвитку підприємництва серед жінок.

 «Реєстрація фізичної особи-підприємця для багатьох із нас є актуальним питанням сьогодні. Кожен щось робить, чимось займається, але розуміємо, що потрібно узаконювати ці свої види діяльності. Тому ми хотіли б дізнатись, як це зробити, адже більшість людей не реєструють бізнес із яких причини? Не мають інформації, не знаю, куди йти, не знають, що на них чекає після реєстрації. Звісно, в інтернеті можна знайти багато інформації, але краще це почути від людини, яка має практичний досвід, яка може дати відповіді на наші питання, які виникнуть у процесі круглого столу», - зазначила керівниця рівненського осередку Асоціації жінок України «Дія» Ольга Горкавчук.

Бухгалтерка громадської організації «Чайка» Тетяна розповіла про спрощену процедуру оподаткування, про групи платників єдиного податку, щоквартальні та податкові декларації, обмеження щодо діяльності фізичних осіб-підприємців, а також про доходи ФОПів на спрощеній системі оподаткування. Пані Тетяна також рекомендувала майбутнім ФОПам збирати чека та інші платіжні документи, а для зручності користуватись Електронним кабінетом платника податків.

Також присутні мали змогу ознайомитись із порядком обрання чи відмови від спрощеної системи оподаткування, обмеженнями щодо діяльності ФОПів, випадків для переходу на сплату інших податків і зборів, строки цих переходів, поняттями ЄСВ, процедурою реєстрації особи-підприємця, вибором КВЕДу, як отримати виписку про реєстрації ФОПа та витяг із Реєстру платників єдиного податку, а також обговорили можливості, при сплаті податку на додану вартість (ПДВ).   

 

Читайте також