У Рівному обстежили більше тисячі школярів на наявність менінгококової інфекції

Тисячу сто учнів Рівненської загальноосвітньої школи №23 обстежили спеціалісти обласного лабораторного центру на наявність менінгококової інфекції, пише UA: Рівне.

Загалом це 82% школярів, як повідомив завідувач відділу епіднагляду обласного лабораторного центру Віктор Мороз, перевіряли усіх, хто виявив таке бажання. Окрім учнів обстежили також вісімдесят працівників навчального закладу.

За результатами обстеження, як повідомив Віктор Мороз, менінгококову інфекцію виявили в одного школяра. Це – п'ятий випадок. Попередні чотири зафіксували після обстеження у листопаді.

– Ми працювали в школі і були там останній раз у минулу середу. Більше ми туди не їздили тому, що немає такої потреби, вже немає бажаючих. Спочатку ми обстежили дітей близьких контактних. Це по класу, по сім'ї. Потім виник ажіотаж дуже великий. Люди самі почали проситись обстежитись, – прокоментував завідувач відділу епіднагляду обласного лабораторного центру Віктор Мороз.

Нагадаємо, 11-го листопада у рівненській міській лікарні від менінгококової інфекції померла 23-річна вчителька молодших класів цього навчального закладу Олена Фурман. Починаючи із 12-го листопада, школярів, які контактували з вчителькою, почали оглядати фахівці обласного лабораторного центру. У дітей брали аналізи. Карантин у школі не оголошували.

Читайте також