У Рівному очевидці та учасники Революції Гідності презентуватимуть збірник своїх спогадів

У вівторок, 12 лютого о 16 год. в Рівненській обласній бібліотеці для молоді (вул. Київська, 18) відбудеться презентація збірника з усними свідченнями очевидців та учасників Революції Гідності.

Книгу підготували у рамках проекту Українського інституту національної пам’яті «Майдан: усна історія», який стартував навесні 2014 року.

На основі зібраних спогадів започаткували серію друкованих видань «Майдан від першої особи». У 2015 році вийшов перший випуск серії «45 історій Революції Гідності», у 2016 році другий – «Мистецтво на барикадах».

Випуск складається з 25 розділів – за кількістю регіонів України. Частини подаються за назвами областей, розташованими в алфавітному порядку. У 2017 році вийшла перша частина випуску, до якого увійшли регіони, починаючи від Автономної Республіки Крим до Луганської області. Цього року видано другу частину з розділами про решту областей, в тому числі й про Рівненську область.

У презентації книги візьмуть участь координатор регіональних записів проекту «Майдан: усна історія» Українського інституту національної пам’яті Тетяна Привалко, завідувач сектору обліку та збереження усних джерел Українського інституту національної пам’яті Тетяна Ковтунович, доцент кафедри журналістики НаУ «Острозька академія» Сергій Штурхецький, а також очевидці подій, чиї спогади увійшли до першої частини випуску.

Вхід вільний

Довідки за тел.: (0362) 63 52 60

Читайте також