У Рівному оштрафували адвоката, який вирішив нажитися на антивакцинаторах

У Рівному судили власника адвокатського бюро, який вирішив нажитися на антивакцинаторах. 

Як повідомляли правоохоронці, останні фігурували у кримінальному провадженні щодо підкупу медичних працівників для видачі COVID-сертифікатів без проведення щеплення. 

Антивакцинатори звернулась за юридичною допомогою до адвоката. 

Зрозумівши, що клієнти не сильно розбираються у юридичних питаннях, він відразу почав вимагати у них хабар. Так, за 4 тисячі доларів він пообіцяв домовитися з правоохоронцями щодо закриття провадження проти них та повернення їм речових доказів у вигляді мобільних телефонів. 

Половину цієї суми йому передали 5 червня біля приміщення райуправління поліції. 

Аби приховати обставини справи, адвокат завбачливо уклав договір про надання правової допомоги на суму 4 тисячі доларів. 

Другу частину коштів адвокат отримав 27 червня, перебуваючи в авто біля свого будинку. Того ж дня його затримали правоохоронці. 

Йому висунули підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом). Згідно з санкцією статті, йому загрожувало до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про самого обвинуваченого відомо, що з 2010 року по 2018 роки працював у слідчих підрозділах поліції (міліції) Рівненської області, з 2018 року по 2020 рік - в УПП в Рівненській області, а з 2020 року по 2021 рік перебував на посаді у відділі інспекції з особового складу ГУНП в Рівненській області, а тому був знайомий з працівниками Рівненського районного управління поліції ГУ НП в Рівненській області.

23 серпня 2023 року між обвинуваченим та прокурором була укладена угоду про визнання винуватості. 

Суд її затвердив та призначив адвокату штраф у розмірі 68 тис грн. 

Також правнику повернули 429 440 грн, які були внесені як застава для його виходу із СІЗО.