У Рівному патрульні вночі спіймали двох водіїв, які були "під наркотиками"

У Рівному минулої ночі патрульні зупинили на вулиці Вербовій автівку VOLVO V40. Водій машини порушив ПДР, що стало причиною зупинки.

Як повідомляють у пресслужбі патрульної поліції області, за кермом був 34-річний рівнянин. Виявилось, що водій був позбавлений права керування транспортом.

Під час спілкування із чоловіком охоронці порядку помітили ознаки наркотичного сп‘яніння: розширені зіниці, які не реагують на світло; неприродна блідість; порушення координації рухів. Водій не забажав проходити огляд на визначення стану сп‘яніння у присутності свідків.

Поліцейські склали протокол за ч.1 ст. 130 (за керування у стані наркотичного сп‘яніння по відмові) та постанову за ч. 4 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка позбавлена права керування) КУпАП.

Схожий випадок був цієї ночі і на вулиці Соборній.

Водій ВАЗ 2107, 35-річний мешканець м. Рівне, не користувався пасивним ременем безпеки, за що і був зупинений. У нього теж виявили ознаки наркотичного сп‘яніння. Від проходження огляду на стан наркотичного сп‘яніння громадянин відмовився.

Патрульні винесли постанову за ч.5 ст. 121 (порушення правил користувння ременями безпеки) і склали протокол за ч. 1 ст. 130 (за керування у стані наркотичного сп‘яніння по відмові) КУпАП, а також вилучили посвідчення водія та видали тимчасовий дозвіл на право керування.

Читайте також