У Рівному пенсіонер віддав шахраям майже три тисячі доларів за меддопомогу зятю

18 серпня до 83-річного пенсіонера з Рівного зателефонували о 12-ій годині аферисти та повідомили, що його зять потребує допомоги.

За словами пенсіонера, шахраї сказали, що зять скоїв ДТП та потрапив у лікарню. Щоб допомогти йому, потрібно заплатити певну суму коштів у валюті. 

У слухавці пенсіонер нібито впізнав голос свого зятя і перепитав ім'я. Зловмисник підтвердив і розповів чоловікові легенду про аварію та госпіталізацію. Спочатку у пенсіонера просили 8 тисяч доларів, однак таких грошей у нього не було. Всі накопичення, а це 2600 доларів, він віддав шахраям. 

Невдовзі до квартири пенсіонера пришов невідомий, який назвався товаришем "зятя". Зловмисник дав дідусю поспілкуватися нібито з лікарем, який підтвердив необхідність коштів на лікування. Також йому надали перелік ліків, які потрібно придбати. Пенсіонер усе записав та разом із грішми квапливо передав список невідомому.

Коли ж гість залишив квартиру, пенсіонер і сам поспішив до лікарні, аби провідати зятя. Втім, там запевнили, що такий не поступав. Лише тоді 83-річний чоловік зателефонував до доньки, яка запевнила, що із її чоловіком усе гаразд. 

За фактом шахрайства слідчі проводять досудове розслідування.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також