У Рівному переселенці отримали продуктові сертифікати

Сьогодні 28 вересня у Рівному внутрішньо переміщені особи отримали першу партію продуктових сертифікатів. Ваучери дають змогу купити продовольчі товари  в одному із супермаркетів міста Рівного. У переліку перших, хто отримав допомогу - літні люди, багатодітні родини, та особи з особливими потребами. Така продуктивна співпраця з підтримки найвразливіших верств населення стала можливою завдяки взаємодії Православної церкви України та Рівненської міської ради із міжнародними гуманітарними організаціями.

«В цей непростий час війни маємо всіма силами допомагати тим, хто опинився в біді. Сьогодні спільно з духовенством Православної церкви України передали першу партію продуктових сертифікатів біженцям з зони бойових дій, які знайшли прихисток у нашому місті. Це вже не перший волонтерський благодійний проєкт, який ми спільно реалізуємо з Православною Церквою України. В перші дні війни ПЦУ спільно з волонтерами нашої місцевої громадської організації "Рівне Разом" доставляли товари першої необхідності в оточені окупантами міста, закрема у Чернігів та інші прифронтові регіони допомагали дітям і літнім людям.  Все це, завдяки мужності священників і парафіян-волонтерів. І ось новий благодійний проект який реалізується завдяки українській церкві. Величезна подяка ПЦУ і окремо, архієпископу Рівненському та Острозькому Іларіону, який багато зусиль приділяє допомозі постраждалим від війни українцям - зазначив Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Продуктовий сертифікат розрахований на суму півтори тисячі гривень. Обрати необхідні товари отримувач сертифікату зможе на власний розсуд.

«Ми вдячні нашій міській владі та волонтерам громадської організації Рівне Разом, бо без них втілити задумане у дійсне було б складно. Ми і надалі працюватимемо в цьому ж напрямку, аби вимушено переміщені люди не відчували себе покинутими. Переконаний, що з Божою допомогою український народ переможе», - розповів Архиєпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

Лише за один день видачі сертифікатів, їх змогли отримати більше сотні сімей переселенців з різних постраждалих від окупантів українських міст. І це лише перша партія сертифікатів. Загалом же, цей благодійний проект розрахований на загальну суму у більш, як мільйон гривень.  

Читайте також