У Рівному перевірять законність добудови у центрі (ВІДЕО)

У міському управлінні Державного архітектурно-будівельного контролю почали перевірку виконання робіт із реконструкції кафе на 12 місць. Мова про балкон на будинку на Соборній,19, пише UA: Рівне.

Сьогодні будівельники продовжували там опоряджувальні роботи. За словами виконувача обов'язків начальника міського ДАБКу Миколи Дядюся, відучора вони почали перевірку щодо нібито невідповідності робіт до погодженого проекту, про таку ймовірність написав, зокрема, портал "ЧаРівне". Також в управління архбудконтролю із запитом звернувся депутат міської ради.

Нагадаємо, на початку листопада журналісти Суспільного публікували візуалізацію концепції з опорядження усього будинку, яку більшістю голосів затвердили на містобудівельній раді.

– Ми визначимо в процесі перевірки, чи відповідає даний об'єкт тим містобудівним умовам і обмеженням, які були видані управлінням містобудування і архітектури чи не відповідає. Санкції можуть бути різними, починаючи від зупинки будівництва і зобов'язання перебудувати, або зупинки і знесення. Зараз про це ще дуже рано говорити, – прокоментував в.о. начальника міського ДАБК Микола Дядюсь.

За словами Миколи Дядюся, перевірка може тривати до 12-ти робочих днів. Ми поспілкувались також із замовником робіт з реконструкції балкону Сергієм Бойчуком. Чоловік перебуває на відпочинку, втім, погодився прокоментувати ситуацію телефоном. Це приміщення він викупив у попереднього власника, а те, що там було раніше, додав, його категорично не влаштовувало.

– Може там є трішки відступ, але ж зробили так, щоб було більш-менш нормально всім. Це ж не критичні питання такі. Перевірка йде, буде перевірка. Ну що, ну не посадять мене за це ж, я думаю, за це, що я відступив трішки від того скла. Якщо одне скло – то це буде вже акваріум, треба води напускати і рибу заливати, і будуть люди дивитись, як плавають рибки. Колір – так, відхилення в кольорі, але хіба це кримінально каране? Скину фотографії того, що було у центрі міста. Ну це була насмішка над центром! Замовник готовий, якщо є невдоволення, розкидати це і зробити те, що було, бо всі матеріали є. От він питає вас: зробить так, як було чи ні?, – розповів замовник робіт Сергій Бойчук.

Читайте також