У Рівному під час перевірки власник кафе швидко оформив 5 нелегальних працівників

Ілюстративне фото

Під час інспекційного відвідування у Рівному власник кафе оперативно оформив 5 незадекларованих працівників.

Про це повідомили в Управлінні Держпраці у Рівненській області.

В усіх районах Рівненщини тривають інспекційні відвідування з питань виявлення неоформленої праці. Зокрема, такі заходи контролю посадовці Управління Держпраці у Рівненській області здійснюють у сфері громадського харчування. Цей напрям господарської діяльності має високий ризик використання незадекларованої праці.

У Рівному, під час заходу контролю в одного із суб’єктів господарювання у сфері громадського харчування інспектори зафіксували факт використання праці 5-ти неоформлених осіб. Попри попереджувальну інформаційно-роз’яснювальну кампанію, спрямовану на легалізацію ринку зайнятості, роботодавець не звернув увагу на застереження Держпраці та ухилився від декларування найманих працівників. Проте, на інспекційний захід посадових осіб Управління ФОП зреагував оперативно. Невідкладно він оформив трудові відносини з 5-ма найманими працівниками відповідно до вимог законодавства.

Нагадаємо, що допуск працівника до роботи без належно задекларованих трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність роботодавця.