У Рівному підліток знову викрав маршрутку

Вчора, 1 березня, увечері близько пів на 20 годину у Рівному неповнолітній знову викрав зі стоянки маршрутку. Йдеться про того ж 16-річного мешканця села Малий Олексин Рівненського району, який минулого тижня угнав маршрутку № 51 та возив нею пасажирів містом.

Цього ж разу він вкрав маршрутку № 66. За словами правоохоронців, мікроавтобус був припаркований на стоянці на вулиці Курчатова. Натиснувши аварійне відкривання дверей, 9-класник проник у маршрутку, де знайшов ключі під сонцезахисним козирком.

Близько 23 години підліток за кермом маршрутки приїхав на АЗС, що на вулиці Млинівській. Однак тут його помітив випадковий 20-річний чоловік, який упізнав його із повідомлень у ЗМІ і одразу повідомив про це до поліції.

Хлопця "впіймали" патрульні в іншому кінці міста - на вулиці Князя Володимира. Відповідно до освідування 16-річний підліток був тверезим. Він пояснив поліцейським, що знову захотів покататися.

За цим фактом у поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно). Слідство триває. Наразі правоохоронці вирішують питання про повідомлення йому про підозру. Крім того, слідчі клопотатимуть у суді про обрання зловмиснику запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту. У рамках кримінального провадження також призначатиметься судово-психіатрична експертиза, оскільки підліток перебуває на обліку в лікаря.

За скоєне хлопцеві "світить" позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Читайте також