У Рівному – підозра на коронавірус у студента, який приїхав із Чернівців

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Хлопець, який приїхав до батьків у Рівне із Чернівців, скаржився на високу температуру і повідомив про це на «гарячу» лінію МОЗу. Про це повідомив заступник начальника управління охорони здоров’я області Олег Вівсянник.

«Був такий прецедент, що з міста Чернівців студент повертався додому до батьків із високою температурою, але проінформований – звернувся на «гарячу» лінію охорони здоров’я. Ми відпрацювали алгоритм. На даний час пацієнт госпіталізований у центральну міську лікарню. Вживаються усі заходи відповідно до алгоритму дій медичних працівників.

Олег Вівсянник - третій справа

Також відомо, що у студента-медика відібрали біологічний матеріал і відправили у лабораторію Центру громадського здоров’я у Київ.

Нагадаємо, що саме у Чернівцях зареєстрували перший в Україні випадок коронавірусу

Пан Вівсянник додав, що область готова до боротьби із інфекцією:

«Ми готові до боротьби з даною проблемою. У нас підготовлені лікувально-профілактичні заклади, визначені інфекційні відділенні. У разі потреби визначено додаткові місця-ліжка, вирішено питання із засобами біологічного захисту для лікарів і медперсоналу. Вирішено питання, де буде проведено ізоляцію хворих і тих, у кого підозра».

З метою забезпечення оперативного реагування на звернення громадян в МОЗ діє телефонна "гаряча лінія" за номером 1545.

Читайте також