У Рівному підприємиця виграла грант і започаткувала швейне виробництво

У Рівному підприємиця Ірина Велетик виграла грант і започаткувала власний бізнес із пошиття трикотажних виробів, виробів із тканин різного складу на замовлення шоурумів і власників брендів.

Історію успішного бізнесу дівчини розповіли в Рівненській обласній службі зайнятості.

Дівчина за спеціальністю - «технік-технолог швейного виробництва», має практичні навички організації всіх етапів швейного виробництва – від розробки лекал і крою до пошиву партії одягу на замовлення. У свій час пані Ірина працювала швачкою, майстринею швейного виробництва, тому організувати роботу в цій галузі їй було не складно.

Ірина Велетик успішно пройшла всі етапи - від подання заяви до отримання мікрогранту в сумі 250 тис. грн. На отримані кошти дівчина закупила швейне обладнання: петельну машину, ґудзикову машину, оверлоки промислові, універсальні швейні машини.

У команді підприємиці – дві швачки, яких дібрала Рівненська філія обласного центру зайнятості з числа безробітних і які попередньо пройшли стажування безпосередньо на робочому місці.

«На цьому підтримка від держави не закінчилася – я скористалася можливістю отримувати компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця за направленням служби зайнятості», – зазначила Ірина Велетик.

Читайте також